GDJE PO INSPIRACIJU?

Pinterest - mreža čiji korisnici “pinanjem” diktiraju trendove

    AUTOR:
    • Marijana Galović

  • OBJAVLJENO:
  • 09.06.2018. u 10:22

shutterstock

 

S jećate li se kako smo se inspirirali za uređenje prije nekoliko godina? Kupili bismo hrpu časopisa i kataloga i izrezivali fotografije koje bismo čuvali na hrpi, pa ih onda tražili ili listali. Pinterest je na neki način upravo to, kolaž ideja i inspiracija iz različitih aspekata života. S vremenom je postao neiscrpan izvor uradi sam tutorijala, recepata, modnih kombinacija, ali i jedna od najpopularnijih mreža na kojoj crpimo inspiraciju za uređenje doma. Idealna je to stranica za stvaranje tzv. moodboardova - inspiracijskih ploča.

 

O čemu je riječ?

Kako “pinate” tj. postavljate pojedine fotografije i web stranice na određenu tematsku ploču, polako se slaže stil koji vam se sviđa te se jednim pogledom na cjelokupnu ploču može odrediti stil, raspoloženje i izgled budućeg interijera (ili vjenčanja, odjevne kombinacije, menij...). Brojni dizajneri interijera klijente pitaju imaju li Pinterest i mogu li vidjeti njihove inspiracijske ploče jer na taj način praktički jednim pogledom mogu vidjeti što se klijentu sviđa.

 

Na Pinterestu se također može brzo i jednostavno pretraživati po ključnim riječima, pa ako vas, primjerice, zanimaju plave kuhinje, jako brzo možete doći do najboljih primjeraka. Osim svega navedenog, Pinterest je postao i relevantno mjesto za trendove u uređenju interijera, pa tako poznati web portali često donose popis trendova koji su vruća roba na ovoj društvenoj mreži, a dizajneri, stilisti i arhitekti ovdje također mogu vidjeti kako se neki trend “napušta” ili stvara novi.

Sve u svemu, ako još nemate svoj račun na ovoj društvenoj mreži, pridružite se, zabavno je!

Izdvajamo

Iz drugih medija