Plava ili ružičasta? Obje!

Otkrijte nove kolorističke kombinacije u raznim nijansama boje

Nakon prošlogodišnje boje Pantone Marsala 18-1438 u zemljanoj nijansi crvenog vina, Pantone institut je za ovu godinu odabrao nježnu ružičastu (pink quartz) i plavu boju s plemenitom nakanom podržavanja ideje o jednakosti spolova. No, u svijetu interijera primjećuje se zaokret ka tamnijim bojama. Tražene su tamnije nijanse drva, posebno egzote, u kombinaciji sa smaragdnozelenom, bordo, zatim navy, royal i cobalt plavom te crnom

‘In’ je otkrivanje novih kolorističkih kombinacija u raznim nijansama boje. Dakle, ne čiste, zasićene primarne boje, već sekundarne i tercijarne te njihove brojne nijanse. Boja je svakako ‘in’, a monokromatski i sterilni crno-bijeli interijeri su ‘out’.

Siva i dalje ostaje temeljna boja interijera jer publika i dalje preferira boju bjelokosti, gipsa, ljuske jajeta, kao i neutralne pastelne nijanse. Popularne su kombinacije s aktualnim bojama: plava s toplom narančastom, naročito u interijerima na obali; siva s metalnim detaljima ili smeđim i bijelim drvenim namještajem, čime se postiže jasnoća i otmjenost; zatim narančasta s crnom i sivom za one koji vole eksperimentirati; te pastelna varijanta pink boje s ispranom svijetlosivom.

Foto: Pintersest

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:35