Jednostavnost koja osvaja

Pogledajte 40 najljepših kuhinja u 2017.!

 

Za mnoge obitelji kuhinja je prostor u domu od neizmjerne važnosti. U njoj se kuha i jede, razgovara i planira idući dan, uči i dijeli vesele trenutke. Važnost koju kuhinja ima kada je riječ o našim svakodnevnim aktivnostima često utječe i na odabir stila u kojem ćemo ovu zonu urediti. Od svih mogućih stilova koji nam stoje na raspolaganju, minimalizam rijetko kada bude prva asocijacija za ovu prostoriju. Bijele površine, manjak detalja i stroge linije prvo su na što pomislite kada čujete minimalizam, zar ne? Pojednostavljivanje kuhinje ne mora narušiti njenu udobnost, praktičnost ni ljepotu! Upravo suprotno, time se mogu dodatno istaknuti arhitektonske značajke prostora, ali i šarm onih nekoliko pomno odabranih detalja koji se u njoj nalaze.




Čest odabir za minimalističku kuhinju su boje poput bijele, sive, crne, materijali poput drva i mramora i detalji od metala. Bijela boja simbolizira čistoću i jednostavnost, drvo predstavlja odličan detalj i unosi element topline u prostoriju, a crni elementi čine kuhinje koje možete vidjeti u nastavku modernima i atraktivnima.




Minimalizam ne mora značiti nedostatak boje. Pomno odabrane nijanse izražajnih boja poput žute, zelene, plave ili crvene privlače pogled na one dijelove kuhinje koje želite posebno istaknuti, a pritom dodaju vedrinu u prostoriju. Sve dok se zadržavaju jasne i pročišćene linije i uredan prostor, minimalističke kuhinje mjesta su u kojima možete uživati sa svojom obitelji u druženju i odličnoj hrani. U nastavku pogledajte besprijekorno uređene minimalističke kuhinje koje zadivljuju!

































Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 15:38