SUPER IDEJA

Dosjetljiva rješenja Ikea hakera: Popularni Ikein Ivar regal dobio je novu namjenu

 RAGNAR ÓMARSSON/
U samo nekoliko koraka sustav Ivar postao je pomična pregrada za prostor ili za stvaranje intimnog dijela u sobi

Ako ste ljubitelj robne kuće Ikea već će vam biti poznato da diljem svijeta postoje takozvani „Ikea Hackers” odnosno kreativci koji su dali drugačiju namjenu Ikeinim proizvodima od one prvotno zamišljene. Na tim stranicama moguće je doista pronaći odlična rješenja pa čak i sama Ikea rado preuzima njihove savjete i prenosi ih svojim kupcima te ih jednako tako potiče na nove ideje.

Mi smo se ovom prilikom susreli sa zanimljivom idejom prenamjene popularnog Ikeinog regala Ivar (ivar-bocna-jedinica). U samo nekoliko koraka i zapravo poprilično jednostavno sustav Ivar postao je pomična pregrada za prostor ili za stvaranje intimnog dijela u sobi.

image
IKEA

U ovom projektu „uradi sam” korištene su samo bočne stranice Ivara koje se također mogu kupiti zasebno, ali naravno ako kod kuće već imate ovaj sustav i želite mu dati novi život biti će vam jeftinije da idete s tom opcijom. Ovisno o vašim željama pregrada može dobiti izgled kakav vam se sviđa. Mi donosimo nekoliko opcija...

Za izradu će vam trebati:

  • IVAR bočne jedinice x 5 (sami odaberite veličinu koju želite)
  • Drveni kit za rupe u vertikalnim gredama
  • Ulje za drvo (po želji)
  • Šarke - 3 po spoju
  • Pamučna tkanina
  • Klamerica

Prije samog spajanja potrebno je popuniti rupe kitom i pustiti da se osuše, zatim malo pobrusiti jedinice i nanijeti lak i na kraju je potrebno nanijeti zaštitni sloj.

image
Ikea Hackers

Nakon što su se jedinice osušile potrebno ih je staviti jednu do druge i pričvrstiti ih uz pomoć šarki, idealno je 3 po spoju.

image
Ikea Hackers

Nakon toga stavite jedinice na tkaninu koju ste odlučili postaviti na njih. Izrežite tkaninu te pričvrstite uz pomoć klamerice i gotovi ste.

image
Ikea Hackers
image
Ikea Hackers

U nastavku pogledajte još neka dosjetljiva rješenja kako vaša pregrada može izgledati...

image
RAGNAR ÓMARSSON/

Ova prekrasna pregrada je sve što treba jedan dom u boho stilu. Proeces je isti samo je materijal za oblaganje praznina drugačiji.

image
My French Twist

Ako ste pak spremni odvažiti se na malo zahtjevniji posao možete se inspirirati ovom makrame pregradom. Iako izgleda podosta komplicirano kretivka (myfrenchtwist.) koja je ovo napravila uvjerava da se radi o samo jednom bazičnom čvoru koji se ponavlja pa je lako za izradu i za same početnike.

image
Livet Hemma

Ljubitelj ste drva i treba vam konkretna pregrada za prostor, onda se jednostavno odlučite na drvo umjesto tkanine za popunjavanje praznina na jedinicama i dobite ćete unikatnu savršenu pregradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:54