UČINITE SOBU FUNKCIONALNOM

Praktična rješenja za uređenje male dječje sobe

Dječje sobe imaju više funkcija nego ostale prostorije u domu, ali na njih najčešće otpada najmanje kvadrata. Djeci je, uz prostor za spavanje, potrebno omogućiti i mjesto za odlaganje njihove odjeće, igranje, učenje i druženje s prijateljima

Međutim, kako u manjim dječjim sobama osigurati sve navedeno? Možda zvuči teško, ali nije nemoguće. Da bismo vam pomogli u uređenju, za vas smo izdvojili nekoliko prekrasnih i funkcionalnih prostora s društvenih mreža koji će vas sigurno inspirirati.

1. Kreveti na kat

Kreveti na kat odlično su rješenje za sobu manje kvadrature, pogotovo ako vaše dijete prostoriju dijeli s bratom ili sestrom. Za penjanje na gornji krevet obično se koriste ljestve, ali danas već možete kupiti i posebno dizajnirane krevete koji su povezani mnogo sigurnijim stepenicama.

2. Krevet s elementima za odlaganje

U manjim sobama velike glavobolje zadaje nedostatak slobodnog prostora za odjeću, obuću, knjige ili igračke. Zato su tu kreveti koji sadrže elemente za odlaganje stvari poput jastuka, posteljine i slično.

3. Oslobodite prostor ispod kreveta

Krevet možete podići i kako biste ispod njega stavili radni stol, stolac ili jednostavno oslobodili više mjesta za igranje. Sve je dozvoljeno, a ovakav dizajn izgledat će lijepo u cjelokupnom interijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:05