najljepši materijal

Predivni mramor u kuhinji za svaki džep!

Mramor je sasvim sigurno jedan od najljepših materijala koje možete iskoristiti pri uređenju svoje kuhinje, a definitivno je i jedan od skupljih, zbog čega ponekad oklijevamo izdvojiti pozamašni dio svog budžeta samo za njega. Ako vam se zaista sviđa njegov izgled, ali niste sigurni koliko možete uložiti za njegovu ugradnju, pogledajte u nastavku izvrsne primjere uporabe mramora u različitim omjerima i to za svaki džep.

Foto: Milk Magazine


Foto: Milk Magazine

Ova kuhinja nema veliku površinu prekrivenu mramorom! Umjesto toga odabrane su duge i uske pravokutne ploče crnog mramora koje su postavljene uza zid, dok je radna ploha izvedena od drugog materijala. Ovo je rješenje puno ekonomičnije, ali još uvijek iznimno efektno i predstavlja detalj koji unosi malo drame u izgled prostora.

Foto: Domino

Na jednak način možete urediti i otvorene police kao na sljedećoj fotografiji! Zašto ne biste ispod visećih elemenata postavili malu policu, a zid prekrili pločama od svijetlog mramora? Dobit ćete savršeno mjesto gdje možete izložiti lijepe komade porculana i posuđa koje posebno volite.

Foto: Homes to Love


Foto: Karlavagen 76

Kuhinjska pozadina odličan je način kako unijeti detalj mramora u prostor, a da ne morate brinuti o prolivenim tekućinama i sličnim nezgodama koje se događaju na kuhinjskim radnim površinama.

Foto: H2 Design + Build

Naravno, ako ste zaista zaljubljeni u izgled ovog materijala, uz sve potrebne predostrožnosti i pažljivo održavanje, radna ploča izvedena od mramora izgledat će fantastično u vašoj kuhinji!

Foto: Domino

A što kažete na sudoper izveden od crnog mramora? I više nego impresivan dodatak kuhinji!

Foto: House & Home

Ni svijetli mramor ne izgleda loše, a ovaj se predivni primjer nalazi u domu slavne glumice Gwyneth Paltrow u New Yorku. Prošarani mramor postavljen je ne samo kao radna ploča, nego mramorna kuhinjska pozadina prelazi u veliki i raskošni sudoper.

Foto: Blakes London

Mramor izgleda odlično u kombinaciji s rustikalnijim materijalima poput bakra ili grubo obrađenih drvenih kuhinjskih fronti.

Foto: Inside Out

Ovaj materijal možete postaviti na bočne strane svog kuhinjskog otoka za očaravajući efekt, a sama radna ploča može biti izvedena u drugom, jeftinijem materijalu koji je otporniji na oštećenja.

Foto: Bo Bedre

Odlučite li ipak ne postavljati viseće ormariće u kuhinji, a imate viška sredstava, razmislite o postavljanju mramora sve do stropa kao u ovom izvrsnom primjeru!

Foto: Pippa Drummond

Ne možete poreći da je ovakva uporaba tamnog mramora zaista upečatljiva, a efekt koji stvara je istinski dramatičan!

Foto: T Magazine

Izvor: Apartment Therapy

Izdvajamo

Iz drugih medija