DOM OKUPAN SUNCEM

Prekrasan dvosobni stan inspiriran Skandinavijom

Stan od 53 metara kvadratnih u središtu Lorensberga u Švedskoj renoviran je početkom ove godine, a već na prvi pogled oduzima dah

Ovog puta vas vodimo u prekrasan dvosobni stan od 53 metara2 na drugom katu stambene zgrade, izvorno izgrađen još davne 1913. godine. Preuređen u još uvijek popularnom skandinavskom stilu s tek nekoliko elemenata industrijske gradnje, ovaj stambeni prostor okrenut prema jugu tijekom cijelog dana okupan je suncem.

Sastoji se od spavaće sobe, dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice. Cijeli interijer inspiriran je bjelom bojom, karakterističnom za skandinavski dizajn koji se bazira na jednostavnosti, estetici te praktičnosti. Time se naglašavaju svi aduti prostorija i omogućava kombiniranje raznih akcenata.

Osim bijele boje koja prevladava, u cijelom stanu postavljeni su dizajnirani drveni podovi, a posebnu pažnju privlače zidovi od opeke koji se lijepo odvajaju od bijele boje koja prevladava ostatkom interijera.

Žive biljke za koje su dizajneri ispravno procijenili da će se savršeno uklopiti u interijer daju mu posebnu živost i energiju. Upravo su biljkama nastojali 'razbiti' previše bijele boje koja prostoru često zna dati dojam sterilnosti.

Ne smijemo zaboraviti ni na prostrani balkon dekoriran proljetnim ružinim pupoljcima, letvicama visine od tri metra i elegantnim krovnim rozetama.

Izvor: alvhem.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:36