Priroda u interijeru

Prirodni materijali su vrući trend!

Prisutnost prirodnih materijala u interijeru i dalje je top tema. Drvo je na prvome mjestu, i to ono na kojem su vidljivi godovi, šare i sve što se donedavno smatralo nesavršenošću, poput kvrga i slično. Uz prošlogodišnji sveprisutni hrast, ove godine naglasak se daje egzotičnom palisandru.

Posebno je na cijeni i drvo s patinom i ono na kojem su vidljivi tragovi iznošenosti ili boje, primjerice ono koje se pretvara u potpuno nove i unikatne dizajnerske komade. Zatim je tu mramor i različite vrste prirodnog kamena, dok popularnom bakru lagano počinje parirati metal zlatnih tonova poput mjedi. Svi nabrojani materijali često se kombiniraju zajedno na istim predmetima.

Govorimo li o drvenim podovima, na velika vrata vraća se način slaganja u obliku riblje kosti. Također, na podu su poželjne i cementne keramičke pločice, ali obaveznih geometrijskih ili ornamentalnih oblika. U kupaonici i kuhinji, pak, “in” su elementi od kvarca, kao što su kada i radna kuhinjska ploča.

Unošenjem prirodnih materijala i biljaka u dom stvara se dojam povezanosti s prirodom, a ujedno i osjećaj topline i sigurnosti za kojim svi težimo.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:53