Kreativno provedite vrijeme

RADIONICE Nauči izraditi ukrase od paste al mais!

Zadarska umjetnica Mirela Maurin vodi radionice koje će se održavati 26., 27. i 28. studenog u Zagrebu, a cijena sudjelovanje u njima je 120 kuna

Želite li naučiti izrađivati kućne dekoracije od paste al mais, fantastične smjese koja pruža brojne mogućosti dekoriranja, onda su kreativne radionice zadarske umjetnice Mirele Maurin prava stvar za vas.

Održat će se 26., 27. i 28. studenog od 19 do 21 sat u protorijama tvrtke Idioma u Albrechtovoj 24 u Zagrebu. Polaznici će uz vodstvo Mirele Maurin izrađivati drvenu vješalicu (13x13 cm) s dva anđelića od paste al mais, koja može poslužiti kao savršen ukras na ulaznim vratima, u hodniku, na božićnom drvcu. Na tu vješalicu možete objesiti vjenčić, kuglice, pločicu s porukom (čestitku) ili ključeve, već prema potrebi. Osim vješalice, svaki će polaznik izraditi po jedan magnet s motivom po želji. Sav materijal dobiva se na radionici, a ono što napravite, nosite sa sobom kući.

Cijena radionice je 120 kuna. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj 091/597-9368.

Mirela Maurin rođena je 1952. godine u Zadru. Na malom otoku Istu, kaže, provela je sretne dane djetinjstva. Cijelog se života, dodaje, bavila kreativnim radom. Uvijek je nešto stvarala: izrađivala krpene lutkice, modelirala, oblikovala nakit, uređivala interijer...

U posljednje vrijeme najviše voli raditi s naplavljenim drvom koje prikuplja na obalama najdražeg joj otoka, Ista, ali i s pastom al mais. Riječ je o smje­si od ku­ku­ru­znog škro­ba ko­ju je vr­lo je­dno­sta­vno na­pra­vi­ti. Za ra­zli­ku od sol­ne smje­se ili fi­mo ma­se, ko­je se ugla­vnom ko­ri­ste za izradu ra­znih fi­gu­ri­ca, pa­sta al ma­is ne mo­ra se pe­ći, izni­mno je gla­tka i otpor­na na vla­gu ta­ko da se ne mo­ra­te bo­ja­ti da će s vre­me­nom pro­pa­sti.

Uz to, sa­stoj­ci ko­ji se ko­ri­ste ni­su sku­pi, pa si sva­tko mo­že priuštiti uži­va­nje u ovom ho­bi­ju. Ne propustite biti sudionik ove kreativne radionice i prijavite se!

Više možete saznati na web stranici www.mirelamaurin.com.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Mirela Maurin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:29