ZABAVOM PROTIV ZIME

Radionice za odrasle: naučite napraviti vlastite sapune, teglice i ukrase i pritom se odlično zabavite

Kako napraviti torbu, a kako oglasnu ploču? Želite kreirati vlastitu teglu za cvijeće ili ovog Uskrsa iznenaditi obitelj savršenim dekoracijama? Sve to možete naučiti raditi svojim rukama, i to od pravih majstorica. Skrolajte dolje za raspored radionica na koje još stignete

Ana Grzunov i Dijana Zorić prije gotovo pet godina udružile su svoja znanja i talente i otvorile prvi zagrebački studio za igru, zabavu i smijeh - Laboratorij zabave. Već godinama njihov Laboratorij omiljeno je mjesto za najmaštovitije rođendane, radionice, seminare, druženja i zabave. Mi smo ih posjetili povodom nove zimske sezone radionica za odrasle i okušali se u izradi makramea. Pogledajte galeriju slika malo niže!

Pitamo Dijanu i Anu kako su došle na ideju radionica za odrasle. - Volimo druženje sa svojim klijentima, a u neformalnim razgovorima redovno uviđamo da smo, svatko na svoj način, svi u istom loncu: slobodno vrijeme želimo provoditi s prijateljma, uz hobije i druženje, opuštanje nakon dnevnih obaveza i, naravno, odličnu zabavu u dobrom društvu. Kao strastveni kreativci i zaljubljenici u rukotvorine, stvaranje i domaći dizajn, došli smo na ideju Kreativnih srijeda: modernih radionica po drop in varijanti, u kojima se s guštom bavimo kreativnim dizajnom za uređenje doma, izradu unikatnih poklončića za drage osobe, posebne prilike, blagdane i, naravno, sve trenutke zgodne rekreacije - objašnjavaju, a nas zanima tko sve dolazi na radionice.


- Društvo na Kreativnim srijedama uglavnom je djevojačko i žensko: dečki ako dođu, uvijek su dobrodošli. Okupljamo šaroliko društvo: odvjetnice, bankarice, umjetnice, profesorice, studentice... - kažu Ana i Dijana. Koji je cilj njihovih radionica, pitamo ih.
- Opustiti, zabaviti, educirati: osloboditi talente, razviti vještine i pustiti maštu da rad svoj posao. Mnogi vole dizajn, no u isto vrijeme smatraju da nemaju smisla za samostalnu izradu zgodnih i zanimljivih rukotvorina. Uz diskretnu i praktičnu pomoć naših voditelja, svi se brzo oslobode takvih ideja: a kad svojima ovladaju u praksi, crne teorije padaju u vodu, pa svi jedva čekamo idući susret - smiju se cure koje zbog velikog interesa i sve više prijava i upita, Kreativne srijede počinju provoditi i ponedjeljkom, a spremne su i za još koji dan u tjednu.



- Polaznici ne moraju brinuti hoće li biti mjesta: ako nema, napravit ćemo! Krila nam daje upravo zadovoljstvo naših polaznica: oduševila nas je jedna dama koja nam je rekla da se nakon radionice osjeća kao da je bila na welnessu. Javljaju nam se djevojke i žene koje radionice žele pokloniti prijateljicama u obliku poklon bona: i tu želju rado ispunjavamo! Još jedna prednost koja rezultira velikim interesom svakako je i pitanje dječjeg boravka: naime, na Kreativne srijede dobrodošla su i djeca. I dok se mame s nama opuštaju uz svoju kreativu, djeca se u obližnjoj prostoriji, potpuno odvojeni također bave zabavnim zanimacijama. S njima su naši educirani i raspoloženi voditelji, koji brinu za odličnu atmosferu i, pametnu zabavu. Tako da s veseljem možemo reći da su Kreativne srijede pravi obiteljski angažman - zaključile su Ana Grzunov i Dijana Zorić.

Pogledajte u galeriji fotografija kako je bilo nama na radionici makramea za biljke i dekoraciju.

Kako se prijaviti?
Prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., cijena radionice je 100 kn za termin, članovi plaćaju 80 kn, umirovljenici 60 kn a za uplaćen paket od pet radionica šesta je gratis. Održavaju se na adresi Trnjanska cesta 3, iza Lisinskog od 18-20h. Sav materijal osigurava organizator, a sve što se napravi nosi se kući. U cijenu je uključena i radionica za djecu.


Raspored radionica

26.02. Shopping torbe za svako rame
Zgodne sitnice, radosti s placa, dobar ulov u knjižnici... Naučite kreirati otkačene i originalne vrećice.

07.03. Pinboard
Kupi kruh, nahrani mačku, prošeći psa, carpe diem… Tko danas živi bez oglasne ploče? Slađe su od rokovnika, kreativnije od alarma na mobitelu – a možete ih naučiti napraviti u svom stilu!

14.03. Teglice za kućni vrt
Kućne biljke imaju važna posla: krase prostor, zovu vas van, paze vaše zdravlje i pozivaju na dobru vibru! Napraviti ih je lako: štoviše, od starta ih uskladite sa svojim stanom, ukusom i ambijentom za kojeg su zadužene.

21.03. Mirisni sapuni
Tko ne voli zgodne sapunčiće? Od ranog jutra nude miris prirode, svježinu i dobro raspoloženje! Izazovite čula, raspalite maštu i kući se vratite sa sapunskom pratnjom!



28.03. Uskršnja jaja za kreativne blagdane
Svi pravi kreativci jako dobro znaju da farbanje jaja nipošto nije samo dječji posao, i odrasli ruku za maštu imaju! Zašto odoljeti tom prekrasnom običaju – provjerite zašto ga vole sve generacije!

Foto: Darko Tomaš/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 10:48