Luksuzni materijal

Raskošni baršun u interijerima

 

Povratak baršuna, a time i raskoši u naše domove oduševio je ljubitelje luksuznih interijera i pratitelje trendova u unutarnjem uređenju. Namještaj presvučen baršunom dominantan je i upečatljiv detalj, a meki materijal prostor čini podjednako posebnim i udobnim. Neovisno o vašem odabiru boje, ovom ćete bogatom tkaninom u kombinaciji s jednostavnim prostornim uređenjem stvoriti dojmljiv interijer za uživanje.

Zašto ne biste svojem starom kauču podarili novi izgled presvlakom upravo od baršuna i time osvježili čitavu dnevnu sobu? Fotelja ili tabure u ovom materijalu također su estetski privlačno rješenje, a razbacani baršunasti jastučići pomoći će vam da zaokružite svoje uređenje.

Baršun ne mora biti ograničen samo na dnevnu sobu. Ako vam je baršunasti kauč odviše hrabar korak, zašto ne biste iskoristili ovaj materijal za zavjese koje jamče potpuno zamračivanje prostorije upravo zbog svoje gustoće. Potpuno zamračenje posebno je korisno u spavaćoj sobi s velikim prozorima gdje se baršunastim zavjesama možete zaštititi od blještave javne rasvjete i jarkog jutarnjeg sunca.

U blagovaonici uporaba baršunastih stolica može podići eleganciju interijera na višu razinu te služiti kao element iznenađenja. Kuhinjska klupa smještena uza zid i presvučena ovim mekim materijalom učinit će vašu blagovaonicu luksuznim kutkom stana.

Izvrsne primjere uporabe ovog raskošnog materijala možete pogledati na fotografijama u nastavku članka!



Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:46