KREATIVNOST NA DJELU

Rebeka iz Zagreba sama izrađuje cvjetne aranžmane, a nama je pokazala kako

Pogledajte kako nastaju cvjetni aranžmani

Rebeka Šagud, kreativka iz Zagreba, sama izrađuje DIY cvjetne aranžmane, a kako kaže, na tu ideju došla je sasvim slučajno.

- Kutije sa cvjetnim aranžmanima počela sam izrađivati u veljači ove godine, kada za rođendan vrlo dragoj prijateljici jednostavno nisam htjela pokloniti 'klasičan' buket cvijeća uz poklon koji sam odabrala. Došla sam na ideju da zapravo spojim kutiju za poklon i cvijeće, a ujedno da napravim to tako da sve može trajati zauvijek kao uspomena - govori nam Rebeka koja nam je pokazala kako izgleda proces izrađivanja njezinog cvjetnog aranžmana.

Za izradu ovog aranžmana Rebeka je od pomagala koristila različito umjetno cvijeće, pištolj-ljepilo, škare, kliješta za rezanje žice i ukrasne trakice.

Usput nam je objasnila koliko joj je u prosjeku vremenski potrebno da izradi jedan ovakav sličan aranžman. Kako kaže, za to ne postoji neko posebno pravilo - nekad joj treba više, a nekad manje vremena.

- Za jednu veću kutiju kao sto je ova u videu treba mi otprilike dva sata, za manje kutije je ponekad dovoljno i 40-ak minuta do sat vremena, ali naravno to sve uvelike ovisi o kakvom se aranžmanu radi, je li riječ o bogatijem ili nešto jednostavnijem, oblačim li kutiju prije stavljanja cvijeća u neki materijal ili ju sama oslikavam. Tako da ponekad taj proces izrade može potrajati i pola dana.

Želja za kreativnim izražavanjem oduvijek se nalazi u njezinoj obitelji, a naslijedila ju je, kako nam govori, od majke i bake.

- Nekad za sebe pomislim da sam DIY ovisnik jer nema toga što nisam, nekad više, nekad manje uspješno, pokušala napraviti sama. Srećom, naslijedila sam od mame i bake tu neku kreativnu stranu i potrebu da, kada nešto zamislim to prvo pokušam sama napraviti, tako da oduvijek doma nešto izrađujem - objašnjava.

Osim cvjetnih aranžmana, talentirana Rebeka izrađuje i različite dekoracije za uređenje interijera, blagdanske dekoracije, vjenčiće za vrata ili stolove, nakit, pa čak i slike na platnu.

Više Rebekinih radova možete pronaći na njezinom Instagram profilu beccabloombeks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:51