Namještaj na izvlačenje

Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš

Osim pažljivog projektiranja našeg prostora, pogotovo kada ga imamo malo, ključno je s puno pažnje osmisliti i sav namještaj koji ćemo u njega postaviti kako ne bismo prostor bespotrebno zatvorili i zagušili. Mali prostori savršeni su za eksperimentiranje jer manjak kvadrata potiče na kreativno promišljanje odnosa prostora i namještaja koje u njega postavljamo, a odabrani namještaj mora biti multifunkcionalan, kvalitetan, praktičan, lijep i privlačan. Svaki ušteđeni centimetar prostora puno nam znači s obzirom na to da nam omogućuje stvaranje prozračnog i pročišćenog doma unatoč maloj kvadraturi.

Naravno, postoje brojni izvrsni primjeri namještaja na sklapanje koje nakon uporabe jednostavno presavinemo i prislonimo uza zid, no takvi komadi su uvijek vidljivi u našem interijeru, čak i kada nam fizički ne smetaju. S druge strane, ugradnjom mehanizama i površina na izvlačenje dobivamo nevidljive radne plohe skrivene u visećim elementima, kuhinjskim ili klasičnim ormarićima koje su istodobno i elegantne i praktične! Površine koje u tren oka možemo izvući na svjetlo dana i jednako brzo sakriti u unutrašnjost naših ormarića savršeno su rješenje za problematične prostore u kojima bi dodani komad namještaja poput stola narušio sklad cjeline koju smo teškom mukom stvorili.


Iako ovakve elemente najčešće viđamo u kuhinjama gdje nam uvijek treba više prostora za sjeckanje i odlaganje posuđa, one izvrsno funkcioniraju i u dnevnom boravku koji za čas mogu pretvoriti u blagovaonicu ili u spavaćoj sobi gdje na ovaj način klasičnu komodu možemo pretvoriti u mini ured. Pogledajte u nastavku kako ovaj sustav može fantastično izgledati!












Izvor: Cosedicasa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:08