URADI SAM

Sami i bez pomoći strojeva napravili mali bazen u svome dvorištu i sada svi žele jedan takav

 /SHUTTERSTOCK

Netaknuta ljepota majanske džungle, na mjestu gdje se priroda i arhitektura stapaju izgrađen je nekoliko održivih kuća pod nazivom Glass 20.87. Cijeli projekt je nagrađen zlatnom medaljom na Karipskom meksičkom arhitektonskom bijenalu 2020.

Samo 35 minuta od Puerto Morelosa – glavne luke meksičke države Quintana Roo – Glass 20.87 predstavlja oazu održivosti i dizajna. Kuće kombiniraju iskustvo koje sjedinjuje privatnost, luksuz i duboko poštovanje prema okolišu. Smještene su na netaknutoj zemlji, bez zagađenja okoliša, svjetlosti i zvuka, i sveukupni utjecaj na lokaciju je bio samo 6%, a ostatak je sačuvan u prirodnom stanju.

image
Facebook/DIY addict

Svaki element unutar ovog projekta izrađen je s majstorskom pažnjom. Nema strojeva, nema prekršaja protiv prirode. Temeljna načela vrte se oko privatnosti, umjetničke integracije, pomoći zajednice i održivosti.

Osim impresivnih staklenih kuća koje su prožete prirodom na svakom koraku možete susresti neki zanimljiv manji projekt, od umjetničkih instalacija do rukotvorina.

image
Facebook/DIY addict

Nama je pozornost privukao divni mali bazen koji je ručno rađen. Bazen kružnog oblika napravljen je od cigle bez pomoći strojeva, potom je obložen tankim slojem betona koji je u konačnici bio ispoliran.

U konačnici ovo nije bazen u kojem možete plivati, ali je idealan za ohladiti se u vrijeme nesnosnih vrućina. Osim toga, dizajn je toliko jednostavan, a elegantan da može poslužiti i kao ukras u dvorištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. srpanj 2024 14:00