pariški šik

Šarm francuskih bistroa u domu?

Jeste li se ikada zamišljali kako ispijate kavu u jednom od mnogobrojnih bistroa u Parizu, uživate u kroasanu ili, pak, slatkim makaronima, čitate novine i promatrate prolaznike? Nije baš jednostavno ni financijski isplativo svako toliko skoknuti do Pariza po novu dozu francuskog šarma, no to vas ne bi trebalo spriječiti da rekreirate takve scene u vlastitom domu! Evo kako možete urediti svoju kuhinju i blagovaonicu po uzoru na francuske bistroe, s tim da će vam kava vrlo vjerojatno biti kvalitetnija, a moći ćete uživati u svojem posebnom francuskom kutku kad god poželite.

Restorančići i kafići po Parizu imaju nekoliko prepoznatljivih vrsta stolica koje lako možete uključiti u svoj dom. Stolice s površinama od pletenog ratana u jednoj ili dvije boje, stolice od metala ili, pak, one s klasičnim okruglim naslonom dodajte uz svoj kuhinjski otok ili mali okrugli stol i dobit ćete pravi francuski izgled.

Izložite kuhinjske potrepštine kao što to čine u francuskim barovima i kafićima. Objesite svoje tave i lonce, uredno posložite čiste čaše i unesite u svoju kuhinju atmosferu užurbanog kafića iz središta Pariza.

Ako imate dovoljno prostora u svojoj kuhinji, iskoristite jedan kut za stvaranje pravog odjeljka! Postavite klupu s mekim naslonom, klasični bijeli stol ili stol s površinom od svijetlog mramora, okružite ga s još par stolica i ukrasite vazama sa svježim cvijećem.

Postavite otvorene police u prostoru kako biste mogli brzo dosegnuti sve što vam treba dok pripremate kavu ili obrok. Ukrasite ih sitnicama i pretvorite u pravi mali izložbeni prostor.

Za rasvjetu odaberite visilicu industrijskog stila koju ćete postaviti izravno iznad stola u blagovaonici kako biste dobili intimnu i usmjerenu rasvjetu.

Podove prekrijte bijelo-crnim pločicama koje su neizostavni dio francuskih interijera. Ova kombinacija boja bezvremenski je elegantna i lako se može uskladiti sa svim drugim detaljima u vašem prostoru, od drvenog pokućstva, šarenog cvijeća, industrijskih detalja pa do minimalizma.

Crna površina zida na koju možete kredom ispisivati poruke, popis sastojaka najdražeg recepta ili cijeli menu večere ne samo da je praktičan element uređenja koji se nalazi u francuskim bistroima, nego je i jako dekorativan, pogotovo ako imate lijep rukopis i smisao za kaligrafiju.






Izvor: Daily Dream Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:04