catsandboys

Šarmantna posteljina od pamuka i lana za najljepše snove

Povratak prirodnim materijalima sve nam je važniji, pogotovo kada se radi o proizvodima za naše najmlađe za koje uvijek želimo samo najbolje. Jedna priča o uspjehu upravo takvog pristupa proizvodnji i stvaranju brend je naziva Catsandboys iza kojeg se skriva Ivona, majka dvojice slatkih dječaka koji već par godina uživaju u ručno sašivenoj posteljini od pamuka i lana. Minimalistički dizajn ovog brenda osvaja majke i očeve diljem svijeta pa su tako Catsandboys predmeti pronašli svoje mjesto u spavaćim sobama i velikih i malih. Popričali smo s Ivonom o tome kako je sve počelo i kako se Catsandboys otisnuo u inozemne vode. Njezine odgovore pročitajte u nastavku!


Kako ste osmislili koncept svojeg brenda?

Koncept samog brenda zapravo se nametnuo spontano iz hobija, interesa, ali i potrebe da za sebe i svoju obitelj osiguram udobne, funkcionalne i estetski ugodne stvari koji bi se savršeno i nenametljivo uklopili u naš dom. To su zapravo custom-made proizvodi koje u tom trenu, unatoč jasnoj viziji i želji, nisam mogla pronaći na tržištu ni kod nas ni u inozemstvu. Uvijek mi je nedostajao ili bio previše detalj ili dva, bez obzira na to koliko je već pronađen i ponuđen proizvod bio savršen:)

Kako ste se odlučili za dizajn?

Kako sam i sama majka dvojice dječaka, prvo sam počela s prekrajanjem stare posteljine (u dječju) i tada svojem starijem sinu raznim jednostavnim uzorcima otiskivala i šivala jastučnice i prekrivače, iz čega je zapravo i nastala izvorna ideja i prvih nekoliko proizvoda. Nakon toga je takoreći sve spontano krenulo samo od sebe. Prvi otisci, točkice i trokuti, bili su nešto što sam i sama htjela imati, dok su ostali geometrijski uzorci nastali kao slijed koji su zaokružili čitavu priču.

Na početku smo se bili orijentirali prvenstveno na proizvode za djecu, ali ubrzo se pojavila potražnja za istim proizvodima i za odrasle. Dnevno smo dobivali i do nekoliko upita te smo tako počeli proizvoditi i posteljinu većih dimenzija. Za sve one koji su htjeli uskladiti svoj stil sa stilom svojih curica i dječaka.

Kažem "mi" jer se u jednom trenu cijeloj priči s idejama, iskustvom i ručnim radom uključio i moj partner, grafički dizajner, i moram reći da mi je on bio velika potpora u samom početku sa svojim iskustvom u kreativnom poslu. Cilj nam je bio napraviti prirodan, jednostavan i kvalitetan proizvod, u kojem će naši kupci moći dugotrajno uživati.

Osim pamuka, nedavno smo uveli i lan, koji ima svoju posebnost u tome što upotrebom postaje mekši i udobniji. Za sada, slično kao i s pamukom, od lana radimo isključivo dječje proizvode i posteljinu. Dječja posteljina od lana nije uobičajena, ali svakodnevno dobivamo pozitivne komentare, naročito za playmatove i prekrivače.

Naš najprodavaniji proizvod je playmat, koji ima multifunkcionalnu upotrebu, od podloge za bebe, podloge za igranje, dekice za piknik, park, sve do prekrivača…. Svaki detalj nam je jednako važan, o svemu puno razgovaramo i pomno promišljamo prije nego što konačan proizvod ugleda tržište.



Kako izgleda postupak izrade jednog Catsandboys proizvoda?

Sve proizvode izrađujemo ručno, isključivo od 100%-tnog pamuka. Iz tog je razloga postupak izrade svakog našeg proizvoda relativno dugotrajan, ali i zbog činjenice da posebnu pažnju pridajemo svim detaljima i koracima u izradi. Kako bi posteljina dugotrajno zadržala svoj oblik i kako bi spriječili naknadno skupljanje tkanine, sve tkanine najprije namačemo i sušimo na visokim temperaturama. Slijedi ručni blok print bojama na vodenoj bazi i termičko fiksiranje otiska. Sve proizvode još šijem sama, što mi je i najdraži dio cjelokupnog procesa. Upravo zbog toga naši kupci ponekad strpljivo čekaju i po nekoliko tjedana do konačne isporuke gotovog proizvoda.

Kao i s pamukom, slično je i s lanom, koji smo nedavno uveli u kolekciju. Kod nekih proizvoda, kao što su prekrivači i dio podloga za igru (playmat) proizvodnja završava ručnim šivanjem utora, što im daje poseban izgled i vrijednost. Pamučnu posteljinu, primjerice, zatvaramo skrivenim zipovima koji daju jednak izgled prekrivaču sa svih strana, dok lanene prekrivače zatvaramo gumbima od hrasta.

Na kraju, svaki proizvod pakiramo u platnene vrećice sašivene od iste tkanine kao i sam proizvod. I tome se, naravno, pridaje posebna pažnja, na taj način konačna poruka i obećanje o kvaliteti i ljubavi uloženim u svaki naš proizvod postaje savršeno zaokružena i potpuno jasna.


Gdje se sve mogu nabaviti vaši proizvodi?

Naši se proizvodi mogu pronaći diljem svijeta u nekoliko specijaliziranih trgovina za djecu, ali i odrasle, u Japanu, Australiji, SAD-u, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji... Izvorno su svi naši proizvodi dostupni putem naše web trgovine web trgovine.



Kako vidite trenutačnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?

Zahvaljujući društvenim mrežama i internetu (web trgovina) globalno tržište postalo je direktno dostupno i malim proizvođačima poput nas. Mogućnosti su zaista velike. Naravno, to ovisi i o kvaliteti, motivaciji, raspoloživom vremenu i samoj energiji uloženima u marketing i samu prodaju. Potrebno je mnogo svakodnevnog truda uloženog u promociju proizvoda kroz direktnu komunikaciju s klijentima. Jedan od preduvjeta je i originalnost ili barem mali kvalitativni pomak od ostatka ponude - ali i ispunjenje obećanja o kvaliteti! Rekla bih da kvaliteta nije plus, nego zaista osnovni preduvjet.



Koji su vam planovi za budućnost?

Želja nam je unaprijediti proizvodnju i promociju te dodatno povećati plasman i izvoz. Pritom nam je jako bitno zadržati kvalitetu i sam princip ručnog rada, koji naši kupci izuzetno cijene. Bilo bi lijepo da s vremenom budemo u mogućnosti osigurati i poneko radno mjesto te tako pridonijeti i lokalnoj zajednici. I dalje ćemo koristiti isključivo prirodne materijale. Paleta boja se širi, a konstantno radimo i na osmišljavanju potpuno novih proizvoda.



Kakvi su dojmovi vaših kupaca?

Svi su dojmovi do sada bili isključivo pozitivni. Tome je dokaz i da većina kupaca u pravilu više puta naručuje novu posteljinu ili dodatni playmat za svoju djecu. To nam je, naravno, najbolji kompliment!:)

Imate li mnogo upita iz inozemstva?

U Hrvatskoj i regiji do sada smo plasirali samo nekoliko proizvoda, i to uglavnom bliskim prijateljima i/ili poznanicima koji su iz prve ruke upoznati s time koliko truda i pažnje ulažemo u izradu svakog proizvoda. Najviše izvozimo u Japan i sjevernu Europu te Australiju, SAD i Kanadu.

Catsandboys potražite na njihovoj službenoj stranici, a nove slike ovih predivnih predmeta možete razgledavati na njihovom Facebook i Instagram profilu!

Ivoni želimo puno sreće u daljnjim pothvatima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 22:26