grupirajte ih

Šest keramičkih predmeta koje volimo!

Ukrašavanje interijera predmetima od keramike odličan je način da unesete u svoj dom različite teksture i boje, uzorke i oblike, a kako se danas na tržištu nalazi toliko izvrsnih proizvoda, nema razloga zašto ne biste odabrali keramiku kao novi dodatak vašem uređenju? U nastavku vam donosimo šest načina na koje možete unijeti keramiku u svoj dom!

Iako im je osnovna namjena držanje cvijeća, keramičke vaze odlično izgledaju i prazne jer tada njihov zanimljiv oblik posebno dolazi do izražaja. Keramika je praktična jer je neprozirna pa će ukrasno cvijeće u njoj izgledati posebno primamljivo s obzirom na to da se pogledu izlaže samo najljepši dio svježe odrezane biljke. Razni načini obrade površine same keramike mogu u vaš dom unijeti sjajnu i uglačanu ili pak grublju teksturu koja privlači pozornost. Grupirajte slične vaze, odaberite geometrijske oblike kako biste unijeli dinamiku u prostor ili pak one u boji kako biste razvedrili prostor.



Keramičke visilice mogu biti iznimno upečatljiv detalj u interijeru, pogotovo ako su lijepih boja koje su usklađene s ostatkom uređenja. Želite li pak elegantniju rasvjetu, odaberite bijelu boju koja će lako uklopiti u klasično uređenje, a može djelovati nježno i elegantno, minimalističko i pročišćeno.


Šalice su tipičan keramički predmet koji volimo svakodnevno koristiti za ispijanje čaja ili neizbježne jutarnje kave pa je važno da bude lijepa i zanimljiva kako bi nam doživljaj konzumacije ranojutarnjeg toplog napitka bio još bolji! Maštoviti dizajn keramičkih šalica nije teško pronaći, a na vama je samo da odaberete. Kakve slatke muke!



Tanjuri svih veličina i oblika čine osnovu uređenja vašeg stola, a uredno posloženi na polici djeluju i kao lijep detalj u uređenju kuhinje ili blagovaonice. Klasični bijeli tanjuri dio su svake elegantne kuhinje, zagasiti sivi kompleti stvaraju dramatičan dojam, a veseli tanjuri u duginim bojama razvedrit će svaku kuhinju. Pomoću keramičkih zdjelica, tanjura i tanjurića pretvorite svoje obroke u zabavnu aktivnost u koju će se svi ukućani rado uključiti.



Tegle za cvijeće izrađene od keramike pretvorit će vaše kućne biljke u profinjeni ukras koji ćete s još većim ponosom razmještati po kući. Biljčice smještene u lijepu keramičku teglu učinit će vaš stol još ljepšim i vedrijim!


Svijećnjaci, satovi i ukrasne figurice od keramike predstavljaju još jedan način kako u svoj dom uključiti keramičke predmete i pritom stvoriti zanimljivo uređenje vrijedno pažnje. Kombinirajte matirane predmete, različite boje i oblike, budite razigrani i uživajte u svom izvrsno uređenom interijeru!


Izvor: Contemporist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:39