Dizajn događaj

Šesti Zagreb Design Week (7. - 12. svibnja 2019.)

Tema: “NOVA BUDUĆNOST/CHANGING THE GAME”. Posjetiteljima će biti ponuđeni najbolji dizajnerski proizvodi na hrvatskom tržištu, od nakita i mode do namještaja i automobila

Nova budućnost/Changing the Game, tematska je okosnica šestog Zagreb Design Weeka (ZGDW), središnjeg hrvatskog dizajnerskog festivala koji redovito broji više od 25.000 posjetitelja.

Ove će se godine glavni program drugi put zaredom odvijati u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu, u Hali V, od 7. do 12. svibnja. Popratni će se sadržaj, poput Noći dizajna 10. svibnja, paralelno održavati diljem Zagreba na ZGDW partner-lokacijama, gdje će partneri festivala za posjetitelje organizirati brojna događanja, od izložbi i instalacija, modnih revija do cocktaila i iznenađenja, sve na temu dizajna.

NAGRADNI FOND

U sklopu festivala međunarodni će žiri dodijeliti “ZGDW nagradu” na temu “Nova budućnost/Changing the Game”. Riječ je o jedinoj novčanoj nagradi za dizajn u Hrvatskoj, čiji nagradni fond iznosi 20.000 kuna. Za sudjelovanje u natječaju autori se na internetskoj stranici festivala mogu prijaviti do 25. ožujka 2019., a tijekom festivala će se u Hali V na izložbi finalista “ZGDW nagrade” moći pogledati radovi svih finalista i nagrađenih autora natječaja.

BAUHAUS

Zagreb Design Week obilježit će i 100 godina Bauhausa, najutjecajnije škole za dizajn na svijetu, koja je postavila temelje dizajna kakav danas poznajemo. Predstaviti će se i troje hrvatskih studenata Bauhausa - dizajnerica tekstila Otti Berger, fotografkinja Ivanu Tomljenović Meller i arhitekt Gustav Bohutinski. Ove godine Zagreb Design Week kao državu partnera predstavlja Republiku Poljsku. Tako će se održati izložba “ABC poljskog dizajna” (The ABC’s of Polish Design) kojom se obilježava 100 godina dizajna u ovoj državi. Nadalje, “ZGDW concept store” ponudit će posjetiteljima najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu - od nakita i mode do namještaja i automobila.

Glavni program i ove će se godine odvijati u petoj hali Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu

Više informacija potražite na službenim stranicana festivala zagrebdesignweek.com i Facebooku.

Foto: Karla Jurić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:13