UKRADI IDEJU

Sivi tonovi i zlatni detalji za kuhinju iz snova

 

Za mnoge obitelji kuhinja je prostor u domu od neizmjerne važnosti. U njoj se kuha i jede, razgovara i planira idući dan, uči i dijeli vesele trenutke. Važnost koju kuhinja ima kada je riječ o našim svakodnevnim aktivnostima često utječe i na odabir stila u kojem ćemo ovu zonu urediti. Od svih mogućih stilova koji nam stoje na raspolaganju, svatko za sebe može definirati vlastitu kuhinju iz snova.

Američku kuhinju koju vam danas želimo predstaviti nalazi se u Baltimoru i dizajnirana je od strane Bria Hammel Interiors studija. Pažnju nam je privukla jednostavnim, ali vrlo upečatljivim dizajnom, koji je kombinacija pastelnih sivih tonova i zlatnih detalja. Osim toga, ima velike prozore od poda do stropa i dovoljnu količinu prirodnog svjetla. U središtu kuhinje nalazi se otok, koji služi za pripremu hrane, ispijanje jutarnje kave i brzi doručak. Radne su površine i otok od elegantnog bijelog mramora, jednostavnog za čišćenje i održavanje. Dakako, izgled su dizajneri dodatno naglasili detaljima od mesinga: ručkicama na kuhinjskim ormarićima, slavini, rasvjetom i barskim stolicama.

Ova je kuhinja izvrstan primjer maksimalno iskorištenog prostora i pojednostavljenog izgleda koji nije narušio njenu udobnost, praktičnost ni ljepotu! Upravo suprotno, time su dodatno istaknute arhitektonske značajke prostora, ali i šarm onih nekoliko pomno odabranih detalja koji se u njoj nalaze.

Foto: Jennifer Hughes

Izvor: Desire To Inspire

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:22