OKUPLJANJE ARHITEKATA

Skup Dani Orisa 2018. u Zagrebu

Simpozij će se održati 13. i 14. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Dani Orisa međunarodni je arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture. Dvodnevno događanje, koje se održava od 2001. godine, predstavlja najznačajnija imena svjetske arhitektonske i kulturne scene.

DOMAĆE SNAGE

Ove godine Dani Orisa održat će se 13. i 14. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na ovogodišnjim Danima Orisa predavanja će održati brojni arhitekti i dizajneri, primjerice Rok Žnidaršič iz Slovenije, arhitekt i docent na Fakultetu za arhitekturu u Ljubljani te dobitnik dvije najznačajnije slovenske, Plečnikove nagrade, zatim naš Davor Mateković, dobitnik nagrade Drago Galić za stambenu arhitekturu te nagrade časopisa The Plan. Od domaćih snaga tu je još i Ira Payer, idejna začetnica i kreativna direktorica festivala Design District Zagreb. Iz Velike Britanije stiže Patrik Schumacher, direktor Zaha Hadid Architects ureda, dobitnik nagrade Stirling i Deyan Sudjic, publicist i teoretičar arhitekture i dizajna i ravnatelj Muzeja dizajna u Londonu.

DOBITNICI

Iz dalekog Čilea dolaze Beals - Lyon Architects: Alejandro Beals i Loreto Lyon, dobitnici nagrade za mlade arhitekte 2015 Young Architects Program (YAP) Constructo in Chile, koju provodi MoMA, iz Indije Balkrishna Doshi, arhitekt, urbanist i edukator, prvi Indijac dobitnik Pritzkerove nagrade, iz Japana Atelijer Bow-Wow - Yoshiharu Tsukamoto, Momoyo Kaijima, Yoichi Tamai, poznati po istraživačkom radu, a iz Nizozemske NL Architects - Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse, dobitnici nagrade Mies van der Rohe. Cijena ulaznice je 450 kn, a studentske 250 kn, a možete ih kupiti na službenoj web stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:26