NADAHNJUJUĆE IDEJE ZA DIZAJN

SPOJ VINTAGE I MODERNIH DETALJA: Najljepše blagovaonice koje će vas nadahnuti na (pre)uređenje

 Instagram
Pogledajte kako kombinacija različitih stilova može dobro izgledati čak i u blagovaonici!

Naime, lijepo uređena blagovaonica bitna je stavka kada govorimo u cjelokupnom stiliziranju doma.Ako kojim slučajem imate problema s uređivanjem blagovaonice, ne brinite. Kako bismo vam pomogli da prostoriju u kojoj često boravite i družite se sa svojim ukućanima, ali i gostima, za vas smo na Instagramu pronašli najljepše blagovaonice koje kombiniraju vintage i suvremeni stil uređenja.

1. Kombinacije različitih boja i detalja

Iako se vintage kuhinjski ormarići, moderan stol i stolci na prvu možda čine kao da ne idu zajedno, to u ovoj blagovaonici nikako nije slučaj. Upravo suprotno. Ovi raznoliki detalji i komadi namještaja u prostoru se savršeno nadopunjuju i kao takvi izgledaju sjajno. Ono što se posebno ističe u ovoj blagovaonici jesu tamni, gotovo crni zidovi koji samo dodatno privlače pažnju.

2. Dekorativne zidne tapete

Zidne tapete lijepo pristaju u gotovo svim prostorijama u domu, pa tako ni blagovaonica nije iznimka. Ovdje uistinu možete dati mašti na volju danas trgovine nude velik izbor modernih zidnih obloga. Osim toga, lako se skidaju pa bilo kad možete staviti nove.

3. Polica s biljkama

Biljke zapravo nikada nisu ni izašle iz mode kada je riječ o uređenju interijera, a ako u svojoj blagovaonici imate dovoljno mjesta zašto ne biste nabavili i posebnu policu gdje ih možete smjestiti? Sobne biljke oduvijek su savršena dekoracija u domu, bez obzira na to radilo se o kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili, kao u ovom slučaju, blagovaonici.

4. Ogledalo kao dekoracija? Zašto ne!

Sigurno vam je već dobro poznat onaj stari trik o tome kako ogledala čine da prostorije izgledaju veće i prostranije nego što to u stvarnosti uistinu jesu, ali u blagovaonici ona rade puno više. One doprinose zanimljivijem, ali i specifičnijem estetskom doživljaju, ali i toplom ugođaju u vašem domu.

5. Kombiniranje stolaca i sjedeće garniture

Mislite da stolci i sjedeća garnitura ne idu za isti blagovaonski stol? Varate se! U ovoj kombinaciji izgledat će sjajno u vašoj blagovaonici i bez sumnje privlačiti poglede svih vaših gostiju ovih blagdana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 02:28