KORISNO ČEKANJE

Spremate se na putovanje u inozemstvo avionom?

Presjedate? Na ovim aerodromima možete besplatno razgledati grad u kojem čekate sljedeći let

Ako idete na daleko putovanje ili presjedate na nekom aerodromu te morate čekati zrakoplov nekoliko sati, to ne znači da morate sjediti satima u neudobnim stolicama ili besciljno lutati duty shopovima. Mnogi aerodromi svojim posjetiteljima koji moraju čekati nekoliko sati sljedeći avion nude organizirane ture po gradu. Condé Nast Traveller izdvojio je osam aerodroma na kojima se isplati malo duže čekati na sljedeći let.

ISTANBUL

Primjerice, ako vas put odvede na aerodrom Ataturk, a imate minimalno šest sati do sljedećeg leta, prijavite se na besplatnu touristanbul turu, turu kojom ćete moći posjetiti glavne znamenitosti Istanbula, poput palače Topkapi. Prijava na turu vrlo je jednostavna - treba se prijaviti na hotel desku koji se nalazi u hali internacionalnih dolazaka, a na raspolaganju vam je pet polazaka.

SEUL

Vrlo sličan postupak proći ćete ako ste na Incheon Airportu u Seulu. Aerodrom u Seulu nudi mogućnost kratkih tura, koje traju samo sat vremena, sve do onih duljih od nekoliko sati. Također, možete rezervirati svoje mjesto na turi po seulskom aerodromu. Samo se trebate pribilježiti za turu na šalteru između ulaza 25 i 29 ili na šalteru Hana Tour na izlazu 8.

DOHA

Kada sletite na aerodrom u Dohi, možete birati između četiri ture koje nude razgledavanje grada. Sve četiri ture su besplatne, a još je važnije to što će posjetiteljima aerodroma koji se registiriraju za jednu od tura biti osigurana posebna viza, kako bi se bez problema mogli vratiti na aerodrom, te boca vode. Ture se mogu rezervirati na Doha City Tour šalteru.

TOKIO

Tokio nudi dvije vrste tura - shopping turu i turu za razgledavanje grada. Ako se odlučite za shopping turu, u ponudi vam je kupovina u jednom od dva trgovačka centra do kojih se može doći vlakom s aerodroma. Ako ipak želite nešto vidjeti dok čekate avion, možete se uključiti u organiziranu turu. Tura posjećuje gradove Tako i Shibayama, ali u ponudi je i odlazak u Muzej avijacije. Na organizirane ture možete se prijaviti na Narita aerodromu, na Narita Transit Program šalteru koji se nalazi na terminalu 1F.

SINGAPUR

Singapurski aerodrom nudi dvije besplatne ture. Prva City Sights tour vodit će vas po gradu gdje ćete vidjeti Merlion i vrtove pokraj zaljeva, dok će oni koji odaberu Heritage Tour ići u zanimljive kvartove poput Male Indije i Kampong Glama. Dnevno su organizirane dvije City Sights Tours i četiri Heritage ture, a prijaviti se možete na Transfer Lounge F koji se nalazi na terminalu 2 ili na Transfer Lounge A na terminalu 3.

TAIPEI

Taipei je još jedan od gradova koji nudi besplatne ture u slučaju da morate dulje od osam sati čekati sljedeći avion. U ponudi su dvije besplatne ture, tura A je nešto dulja i dovest će vas do dvorca Zushi koji se nalazi izvan grada, dok je tura B orijentirana na razgledavanje grada. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Tourist Service šalteru koji se nalazi u prostoru dolazaka, a možete odabrati dva termina.

AMSTERDAM

Amsterdam i kompanija KLM nude razgledavanja s lokalcima. Prije nego što krenete na takvu vrstu razgledavanja, morat ćete ispuniti anketu u kojoj ćete napisati što vas zanima pa će vam na temelju odgovora preporučiti turu koja vam najviše odgovara. A kako biste rezervirali ovu turu, ne morate hodati po aerodromu tražeći pravi šalter, već će vam KLM poslati mail kako biste lakše dogovorili sudjelovanje u turi.

SALT LAKE CITY

Većina aerodroma nudi ture čekate li na sljedeći let dulje od šest sati, no u Salt Lake Cityju nude vam ture ako imate samo dva sata do sljedećeg aviona. Riječ je o kratkoj turi koja vas vodi do trga Temple, a na turu se možete prijaviti na jednom od dva informativna šaltera gdje ćete vidjeti raspored i vrijeme kada kreću organizirane ture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:39