čas posla

Domišljati Miroslav iskoristio stari trampolin i pretvorio ga krevet za vrt za manje od 60 kn!

 Privatna arhiva
Pogledajte kako je domišljati Miroslav Pšenicko iskoristio nekorišteni proizvod i pretvorio ga u lijepi vanjski komad namještaja

Miroslav Pšenicko rođen je i odrastao u Slavonskom Brodu, a sa suprugom Majom i kćerima Mihaelom i Claudijom živi u Njemačkoj. Tamo su sagradili svoj novi dom i stvorili si, kako on kaže, svoj mali komadić raja u kojem uživaju u miru s prijateljima i ukusnoj hrani koja im jako nedostaje. U kući i oko nje, Miroslav je puno toga sam odradio i osmislio, a nama je ovaj put pokazao da je od trampolina koji se u dvorištu više nije koristio napravio udoban ljetni vrtni krevet. Inače, Miroslav nam je u razgovoru priznao da je oduvijek volio osmišljavati i projektirati neke neobične stvari, a posebno voli vrt i sve što pripada vrtnom okruženju te rad s drvetom.

image
Privatna arhiva

Deka je stavljena direktno na odskočnu mrežu, a potom je poslagano deset jastučića. Lampice su, pak, omotane oko vertikalnog držača

- Nakon što je trampolin dulje vrijeme bio u vrtu i zapravo smetao, jer ga nitko nije koristio, odlučio sam ga prenamijeniti u nešto što će koristiti moja obitelj. Zajednički dogovor je postignut da to postane ljetni krevet za van. Što sam napravio? Prije svega, maknuo sam platno koje je služilo kao zaštita na oprugama i dvije vertikalne cijevi koje su držale zaštitnu mrežu. Zapravo sam skinuo dvije od četiri metalne šipke koje drže mrežu, a druge dvije ostavio.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Na oglasniku sam pronašao ostatke tkanine koja je vjerojatno prije služila kao zastor te za samo 20 kuna dobio četiri komada veličine 1x3 metra dvije tkanine koje sam prebacio preko preostala dva nosača mreže.

Druga dva komada stavio sam oko ruba. Zatim sam za 25 kn kupio deku te stavio direktno na odskočnu mrežu i poslagao deset jastučića koje sam dobio od prijatelja, a bili us nekad dio kutne garniture. Lampice sam platio deset kn, a potom ih omotao oko vertikalnog držača. Preostalom tkaninom sam pokrio noge trampolina. Dakle, ukupno sam uložio 55 kn za naše trenutačno najomiljenije mjesto u vrtu - objasnio nam je Miroslav Pšenicko kako je odradio svoj niskobudžetni vrtni makeover. Bravo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 04:43