inovativne budilice

Što bi vama pomoglo da se ujutro probudite?

Buđenje rano ujutro i spremanje za posao često nam je mukotrpan zadatak koji najradije ne bismo iz dana u dan radili. Ignoriranje zvonjave alarma i neprestano odgađanje ustajanja zapravo nam odmaže i produljuje našu jutarnju patnju pa su se dizajneri domislili kako onemogućiti vječnim spavalicama da produlje san za još deset minuta, pa onda novih deset i tako u nedogled. Kome treba kompleksnija budilica kako bi se zaista natjerao da ustane spas može pronaći u jednom od ovih zabavnih prijedloga koji se koriste različitim taktikama kako bi nas izvukli iz kreveta.

Ruggie

Kako biste ugasili ovu budilicu morate doslovce stati na nju! Ruggie je budilica u obliku otirača i alarm se gasi samo i jedino kada osjeti težinu vašeg tijela što znači da ste u potpunosti ustali. Meka memorijska pjena koja se nalazi na površini otirača mora barem tri sekunde osjetiti vaše noge kako bi se alarm ugasio i nema mogućnosti njegove odgode. Kao pohvalu za uspješno ustajanje možete namjestiti Ruggie da vam pusti motivacijsku poruku za bolji početak dana. Kupiti ju možete ovdje.

Pavlok budilica koja šokira

Nema učinkovitijeg načina da se razbudite od nagle doze boli, zar ne? Pavlok narukvicu morate staviti na ruku i pomoći će vam prekinuti lošu naviku odgađanja buđenja. Nismo baš sigurni hoće li vam dan dobro početi ako vas probudi mali udar struje pa je ovo rješenje samo za najtvrdokornije pospance. Svoj šok možete naručiti ovdje.

Clocky alarm tvrtke Nanda Home

Ova smiješna budilica tjera korisnika da se ustane iz kreveta kako bi ugasio alarm. Kako? Pa kada stisnete gumb kako biste odgodili alarm ova se budilica odmah daje u trk i počinje "bježati" od vas po stanu. Ne samo da nećete odgoditi alarm nego je prvo morate uloviti kako biste ga ugasili! Ovog vragolana možete naći ovdje.



Hello Sense senzor za praćenje kvalitete spavanja
Hello Sense djeluje u tandemu s aparatićem Sleep Pill i umjesto da vas šokira i natjera da skočite iz kreveta, zapravo želi poboljšati kvalitetu vašeg sna kako biste se sami probudili svježi i odmorni. Sense stoji na vašem noćnom ormariću i prati temperaturu, količinu svjetla u sobi i kvalitetu zraka pa vas obavještava nježnim narančastim svjetlom ako uvjeti za spavanje nisu idealni. Sleep Pill pak morate zakačiti za jastuk kako bi on pratio vaš san. Informacije koje prikupi onda se koriste za pametni alarm koji vas budi tijekom faze laganog sna i to u vremenskom okviru od pola sata prije vremena predodređenog za buđenje. Za kvalitetniji san naručite Hello Sense ovdje.


Aplikacije za pametne telefone

Danas postoje brojne aplikacije za naše pametne telefone koji nas mogu buditi puštanjem naše najdraže glazbe ili čak snimljene poruke. Mimicker Alarm od Microsofta osmišljen za korisnike Androida tjera vas da zaigrate određenu igru kako biste ugasili alarm, I Can't Wake Up aplikacija dostupna korisnicima Androida i iOS-a traži od vas da izvršite jedan od osam mogućih zadataka među kojima se nalazi i matematička jednadžba ili igra pamćenja, a Alarmy koji je također dostupan korisnicima oba sustava traži od korisnika da snimi fotografiju specifičnog dijela stana (kao što je na primjer kuhinja) kako bi se alarm ugasio. Ove aplikacije potražite na stranicama App Store i Google Play.


Koje je pravo rješenje za vas?

Izvor: Digital Trends

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:00