Novosti iz Prostorije

Stolica Rhomb - pobjednik German Design Award 2017

Visoko cijenjeni međunarodni žiri prepoznao je jedinstveni dizajn stolice Rhomb i time tvrtci prostoria donio još jednu u nizu prestižnih nagrada – German Design Award 2016, titulu pobjednika u kategoriji Univerzalni dizajn

German Design Award, jedno od najprestižnijih dizajnerskih natjecanja na svijetu svake godine dodjeljuje međunarodnu nagradu za vrhunske performanse u internacionalnom dizajnu.

Ove godine jedan od pobjednika je i hrvatski proizvod Rhomb, čiji je jedinstveni dizajn međunarodni žiri prepoznao i time tvrtci prostoria donio još jednu u nizu prestižnih nagrada – titulu pobjednik u kategoriji Univerzalni dizajn.

Rhomb je široka, udobna i čvrsta stolica sa rukonaslonima, izvedena kombinacijom najsuvremenijih tehnologija za obradu drva i sofisticiranog ručnog rada. Karakter stolice definiran je kroz romboidni presjek koji se rotira i mijenja oblik ovisno o funkciji unutar krivulje koja objedinjuje naslon i rukonaslon.

Odabirom nekoliko vrsta, boja i obrade drva, stolica mijenja karakter i lako se prilagođava raznim uporabnim situacijama rezidencijalnih i javnih prostora.

Nezamjenjiva silueta i bezvremenska elegancija, rezultat su još jedne uspješne i nagrađivane suradnje prostorie i mladog Zagrebačkog dizajnera Simona Morasi Piperčića.

2015.-e godine isti tandem osmislio je i proizveo fotelju Strain koja je također prepoznata i nagrađena sa čak 3 renomirane internacionalne nagrade (Interior Innovation Award, Red Dot Design Award i Zlatni ključ).

Upravo nagrađena stolica Rhomb nedavno je dobila i prinovu u obitelji - blagovaonski stol koji svojim dizajnom i vrhunskom izvedbom podržava glavne karakteristike stolice. Romboidni presjek je dominantan kod nogu stola i u suprotnosti s mirnom pločom stola čini jedini razigrani detalj na modelu koji daje specifičnu suptilnost i šarm.

Možda je prostoria dobila još jedan konkurentni proizvod kojem se smješe internacionalne nagrade u bliskoj budučnosti?

Više o proizvodu saznajte na www.prostoria.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 07:16