UPOZNAJTE JESSICU ZEČIĆ

Studio u kojem nastaju zvijezde boho interijera

Jeste li primijetili da zidove trendovskih spavaonica, dnevnih boravaka i dječjih sobica u posljednje vrijeme krase macramé ukrasi? Pronašli smo ženu koja ih proizvodi u Hrvatskoj.

PROFIL

IME: Jessica Zečić
BREND: Adria Knots
WEB: www.adriaknots.etsy.com
FACEBOOK: Adria Knots
INSTAGRAM: adriaknots

Macramé ukrasi zavladali su interijerima diljem svijeta. Odvažni, a opet tako topli i nježni, svojim boho prizvukom osvajaju ljubitelje lijepih detalja. Njihovu posebnost prepoznala je i 34-godišnja ekonomistica Jessica Zečić, žena koja je svoju kreativnost i hobi pretočila u uspješan posao.

- Oduvijek sam obožavala DIY projekte i moj splitski dom prepun je detalja koje sam izradila sama u kućnoj radinosti - govori nam ova mama djevojčice i dječaka, pritom otkrivajući kako je započela s izradom pletenih ukrasa. - Jednog sam dana u nekom magazinu o uređenju interijera primijetila prelijepi macramé ukras i poželjela sam ga smjestiti u jedan kutak svoga doma. Kupila sam knjigu o pletenju, ali i potrebne konope i alat za rad i odmah počela osmišljavati, kreirati i u konačnici stvarati - prepričava Jessica. Zaljubivši se u sam proces koji, otkriva nam, na nju djeluje izuzetno smirujuće, proizvod za proizvodom počeo se nizati "sam od sebe".

- Iz osobne potrebe i želje isplela sam razne malene ukrase, clutch torbicu, lampu, podmetače za čaše... Nekoliko mjeseci nakon što sam napravila prvi konkretan komad, osnovala sam brend i započela s prodajom - govori nam simpatična vlasnica brenda Adria Knots. Pri izradi ukrasnih predmeta Jessica koristi pamučne konope koje kombinira s drvenim elementima. Drveni detalji na njezinim proizvodima često su zapravo naplavine koje pronalazi u šetnji splitskim plažama.

Nježnoružičastu nijansu niti Jessica postiže prirodnim bojama avokada, a pri izradi macramé ukrasa pamučne konope kombinira s naplavinama



- Naplavine su posebno lijepe jer ih more obradi onako kako ljudska ruka ne može - pojašnjava Jessica i dodaje da obožava koristiti ono najbolje što nam priroda pruža. Primjerice, konope često boji prirodnim bojama i to, uvjerili smo se, izgleda fantastično. Iznenadilo nas je tako da prekrasnu nježnoružičastu nijansu možemo postići obradom avokada, a to se najbolje vidi na proizvodima Adria Knotsa koje krase ženska imena - Renata i Gracie. Svi predmeti koje Jessica izrađuje nastaju u kućnom studiju.

Rađeni su prema narudžbi ili, kako vlasnica brenda kaže, "kad ima malo lufta" pa se posveti isključivo svojim zamislima i kreacijama koje joj na pamet ponekad padnu i usred noći, ili pak dok izrađuje neki drugi predmet. Kad govorimo o vremenu potrebnom za jednu realizaciju, ono naravno ovisi o zahtjevnosti izvedbe.



Ponekad mi je dovoljno nekoliko sati, a ponekad i nekoliko dana preda mnom djeluje nedovoljno - govori Jessica s osmijehom, naglašavajući da sve ovisi o željama i idejama naručitelja, ali i zahtjevnosti tehnike, kombinaciji boja te u konačnici i dimenzijama samog ukrasa. Uz popularni macramé, pod imenom Adria Knotsa nastaju i držači za dječje dude varalice, ali i prekrasni baby mobili, pa i sjenila za lampe.

Dodajmo tome da je vlasnica brenda u posljednje vrijeme sate i sate utkala u izradu zavjesa prema ideji kupca. Zavjese koje su oduševile i nas, uz ostatak kolekcije, možete vidjeti na Facebook stranici Adria Knots, kao i na Instagram profilu adriaknots. Vjerujemo da ćete se zaljubiti u rad ove mlade žene.

Foto: Bersilava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:08