DODATNOG MJESTA NIKAD DOSTA

Sva mjesta u domu na koja možete postaviti police

 

Obožavamo police jer osim što su povoljan i funkcionalan detalj na zidovima naših interijera, također su divna dekoracija koju stalno možemo mijenjati i preslagivati kako nam srce poželi. Osim toga, ovaj se element može uklopiti zaista posvuda u interijeru, a savršen je izum za male prostore kojima je i inače jedan od najvećih problema pohrana stvari.

U nastavku vam donosimo sva mjesta u vašem domu na koja možete postaviti police.

1. Police iznad televizora

Police su najjednostavnije rješenje kada ne znate što biste sa zidom iznad televizije. Umjesto da bušite zidove, postavljate slike i ormariće koji bi vam mogli dosaditi nakon nekog vremena, jednostavno postavite stolić za TV, a iznad ili oko njega nekoliko polica. Kada vam dosade, uvijek ih možete iznova dekorirati, nasloniti neku novu sliku ili postaviti neku novu kolekciju knjiga, biljke i ostale dekorativne predmete.

2. Iznad kreveta u spavaćoj sobi

Idealno rješenje za male sobe je postaviti police iznad kreveta. Na njima možete držati svoja omiljena štiva za prije spavanja, a odlično su rješenje i za kozmetiku.

3. Police iznad radnog stola

Ako kod kuće imate stol viška, nabavite nekoliko polica i napravite svoj mali radni kutak.

4. Police u kupaonici

Genijalna ideja je postaviti police u kupaonicu, i to iznad vrata. Ako je vaša kupaonica mala, to neće narušiti njen izgled, niti će izgledati kao da u njoj ima previše stvari. Na polici iznad vrata onda možete držati ručnike ili postaviti nekoliko košara s toaletnim papirom ili nekim drugim higijenskim potrepštinama.

5. Dodatno mjesto za posuđe

Previše posuđa ili premalo mjesta u kuhinji? Ako je teško razlučiti koji je točno problem vaše kuhinje, jednostavno iznad kuhinjskih ormarića nadogradite nekoliko polica na koje ćete postaviti svoje najljepše posuđe. Tako će police, osim praktične uloge, dobiti i dekorativnu.

6. Police u velikom i dugačkom hodniku

Stari stanovi obično imaju dugačke i uske hodnike čije uređivanje zna biti pravi izazov. Duž hodnika možete postaviti visoke police s kolekcijama knjiga. Tako imate prostor za brojne knjige koje ste tijekom godina prikupljali i vaš hodnik više neće izgledati prazno.

7. Popunite kut prostorije

Ako imate onaj kut u prostoriji s kojim zaista ne znate što biste napravili možete postaviti kutnu policu, a na nju veliku biljku ili neku dekorativnu skulpturu.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:43