MJESTO ZA INSPIRACIJU

Sve za najljepši blagdanski ugođaj u zagrebačkoj trgovini Korak

Bilo da trebate inspiraciju, predivan element za ukrasiti svoj dom ili savršen poklon za dragu osobu, zakoračite u Korak.

Tanju Kličko i Silviju Hudić često pitaju jesu li sestre, a one ne samo da dijele gotovo sve lijepe i manje lijepe trenutke, nego se njihova ljubav prema lijepim stvarima 2003. godine pretvorila u brend Korak. Ovu šarmantnu trgovinu pronaći ćete na Cvjetnom trgu u Margaretskoj 3.

Ovdje nije riječ o samo još jednoj trgovini dekoracijama. Istina, tu ćete pronaći pregršt neodoljivih detalja za uređenje doma. No nakon posjeta Koraku izaći ćete bogatiji za još bezbroj ideja za uređenje doma.

- Uvijek smo nastojali nuditi nove ideje, iznenaditi svoje mušterije. Kod nas su borovi visjeli sa stropova naopako. Sretni smo što u Hrvatskoj žive kreativni ljudi. Veseli nas kad nam pokažu fotografije svojeg doma, kako su ideju koju smo razradili u dućanu proveli u svojem domu - priča nam Silvija.

Ono najljepše u ovoj priči jest još jedna priča. Naime, sve njihove svijeće koje možete pronaći zasebno ili kao dio dekoracije potječu iz obiteljske karlovačke tvornice Rips koju vodi gospodin Zoran Salopek. Njegove svijeće osvojile su ih na prvu, iz jednog jako praktičnog razloga - vosak se ne topi po stolu. Osim toga, tijekom godina su se i s gospodinom Dragom upoznali toliko dobro da se RIPS i Korak savršeno nadopunjavaju. U tvornici zajedno znaju provesti cijeli dan radeći na predivnim idejama.

- Kad smo zapalili njihovu prvu svijeću, koja nas je oduševila, jer nije curila po stolu, ideje su dolazile same od sebe. Gospodin Salopek, vlasnik tvornice svijeća, izuzetan je čovjek i jako voli svoj posao. Mi smo u Ripsu prepoznali kvalitetu, a on je, recimo, dobio malo pomoći u dizajnu i finish na svojim proizvodima - objašnjava nam Silvija te dodaje u šali kako misli da prije njih nije ni znao da postoji toliko nijansi sive ili bež boje.

Tako u ponudi sada imaju mirisne svijeće i svijeće u obliku borova i anđela, koje će ovih blagdana zasigurno razveseliti mnoge. - Krenuli smo od običnih svijeća, mirisnih, a posljednje tri godine radimo svijeće u obliku borova, ljeti u obliku školjaka. Svake godine dodajemo poneki novi oblik, a inspiraciju tražimo i kod naših dobavljača te na taj način upotpunjujemo njihovu kolekciju.

Ove godine posebno su omiljeni adventski vijenci, ukrašeni detaljima skandinavskog brenda Lene Bjerre i predivnim svijećama iz domaće radinosti gospodina Salopeka iz Karlovca.

Osim svijeća domaće radnje, prve su na tržište dovele skandinavski brend Sia, a danas njihov bajkoviti asortiman u dućanu čini niz takvih brendova.



- Naš najzastupljeniji brand, Lene Bjerre, apsolutno nas je osvojio svojim danskim šarmom, nordijskom jednostavnošću i sjevernjačkim stilom... Istovremeno retro i moderan. Dugogodišnja suradnja dovela nas je do razmjene ideja, a Lene Bjerre postao je tražen i prepoznatljiv brand u Hrvatskoj - priča nam Silvija, napominjući kako se u Koraku mogu pronaći i francuski, belgijski i njemački brandovi kao što su Cades, Hoff, Barbantia, Chehoma...

Ovaj je simpatičan dućan idealna lokacija ako ste ovih dana u potrazi za savršenim božićnim darom koji će nekome ostati kao lijepa uspomena za sve godine koje dolaze.

Trgovinu Korak možete pratiti na Instagramu, te ih posjetiti na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Foto: Korak, Lene Bjerre

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 06:41