KUHINJA 21. STOLJEĆA

To se zove kuhinja! Ovih 15 stvari mora imati svaka savršena kuhinja iz snova

Instagram @cucinesse
U savršenom svijetu u kojem budžet ne predstavlja nikakvu zapreku donosimo detalje koje ćete poželjeti dodati na svoj popis želja

Razmišljate li često o preuređenju kuhinje? Dobrodošli u klub! Evo 15 pametnih detalja koje ćete vjerojatno poželjeti dodati na svoj popis želja – u savršenom svijetu u kojem budžet ne predstavlja nikakvu zapreku.

Razmišljate o preuređenju kuhinje?

15 stvari koje mora imati svaka kuhinja iz snova

1. Posebna ladica samo za dasku

Daska za rezanje treba nam svaki čas, a tako ju je nezgodno stalno pospremati. Kako bi bilo lijepo ukrasti ovu ideju i napraviti si posebnu ladicu samo za nju?

2. Ne, posebni odjeljak za dasku i koš

Još bolja ideja: posebni odjeljak za dasku i koš za smeće! Daska pritom sadrži praktičnu rupu kroz koju smeće samo gurnemo u koš, pametno pozicioniran ispod.

3. Stol na izvlačenje

Stol koji se samo izvuče ispod kuhinjskog otoka, i lako vrati natrag u svoje spremište, zvuči kao super ideja. Ne smeta kad ga ne trebamo, tu je kada ga trebamo.

4. Kutne ladice

Ovo klizno rješenje izgleda vrlo neobično i praktično.

5. Noževi na izvlačenje

Ljudi obično u ovakvim uskim ladicama kraj štednjaka drže ulje i začine, ali zbog topline kojoj su tu izloženi, te namirnice je pametnije držati dalje od pećnice. Umjesto ulja i sitnih bočica, u ovakvu ladicu bolje je smjestiti noževe.

6. Ladica za smeće

Ormarić s predviđenim prostorom za koš i reciklažu oslobađa pod kuhinje i od pogleda skriva nelijepe prizore. Dodatna pogodnost ovog ladičara je to što ima svoj prostor i za vreće za smeće.

7. Ladice za tanjure

Ovakva ladica, prostrana i organizirana, omogućuje lak pristup tanjurima, tanjurićima, zdjelicama, šalicama… Raskošno i praktično u isti mah, ha?

8. Skriveni pretinac za začine

Ova kuhinja prikazuje kliznu ladicu iza kojeg se krije pregršt začina. Čas ih vidiš, čas ih ne vidiš!

9. Kredenc s policama na izvlačenje

Zašto se toga nitko prije nije sjetio? Ovaj primjer dokazuje da klizne police moraju postati obavezni dio kuhinjske opreme!

10. Stalak za začine

Ako u kuhinji nemate mjesta za onaj skriveni pretinac za začine (vidjeti gore pod broj 8!), možda bi ova ideja bila dobra rezervna opcija. Uz pomoć stalka, začini stoje uredno i lako su dostupni dok kuhate.

11. Malo mjesta za sitnice

Organizirane kuhinje uvijek poštuju određenu strukturu. Dok u standardnim kuhinjskim ormarićima imamo samo po jednu ili dvije police, posebno osmišljen kut za sitnice može biti adut i vaše kuhinje. Tu možete držati recepte, krpe, stolnjake.

12. Kuhinjska garaža

A jedan ormarić u kuhinji trebalo bi prilagoditi za one visoke, nezgrapne uređaje kao što su štapni mikser, mikrovalna, vrčevi za smoothyje…

13. Ladica s posudama za brašno

Ako volite kuhati i to činite često, rado ćete ukrasti ovu ideju. Ovako možemo držati brašno, šećer, prezle i razne druge rastresite namirnice.

14. Dodatno spremište u stranici kuhinjskog otoka

Ha, dobro bi bilo imati i kuhinjski otok, zar ne? Ali ovdje govorimo o kuhinjama iz snova, pa je ovim ljupkim ladicama svakako mjesto na našem otoku snova. Dakako, onom kuhinjskom.

15. Ormarić za kafe-aparat

Ormarić samo za aparat za kavu? Izvrsna ideja, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:29