Financijski prihvatljivo uređenje

TOP 12 NAJPOPULARNIJIH PROIZVODA IZ IKEE SVIH VREMENA! Ovu su proizvodi čija popularnost ne jenjava!

Švedska tvrtka Ikea već je odavno sinonim za skandinavsku jednostavnost i eleganciju te financijski prihvatljivo uređenje doma. Otkako je 2014. godine stigla u Hrvatsku njezini su proizvodi pronašli svoje mjesto u domovima brojnih hrvatskih građana. Iako ovaj švedski div godišnje na tržište plasira oko 2500 novih proizvoda, od njenog začetka 1943. godine izdvojili su se određeni predmeti čija popularnost ne jenjava. Fotelja Poäng tako ove godine slavi 40. rođendan, dok biblioteku Billy netko u svijetu kupi svakih 10 sekundi. U razgovoru s online portalom Business Insider Ikea je izdvojila svoje najpopularnije proizvode svih vremena. Oni nisu nužno najprodavaniji komadi jer se ne prodaju svi proizvodi u svim Ikea dućanima diljem svijeta te su neki od njih izbačeni na tržište u ograničenim količinama. Radi se zapravo o najprodavanijim proizvodima u nizu pojedinačnih kategorija kao što su fotelje ili okvira za krevet. Pogledajte!

12. Ribba okviri za slike

Cijena: od 12,90 do 149,90 kn

Jednostavnost je osnovni princip švedskog dizajna, a ovaj okvir za slike to dokazuje. Ribba dolazi u nekoliko različitih veličina i u crnoj, bijeloj, čelično sivoj boji te u boji drveta.

11. Färgrik šalica za čaj

Cijena: 4,90 kn

Ova jednostavna bijela šalica uklapa se u svaki interijer i zaista je prihvatljive cijene, što znači da je u slučaju nezgode možete lako izmijeniti. Također je idealna za mnogobrojne uradi sam projekte pa kist u ruke i dobru zabavu!

10. Klippan dvosjed

Cijena: 1199 - 2299 kn

Ovaj dvosjed širine 180 cm i dubine od 88 cm stane i u najmanji stan kao dio elegantne dnevne sobe. Dostupan je u nekoliko različitih boja, a ako dođe do nezgode s mrljama, možete ga presvući jednostavnom navlakom.

9. Docksta stol

Cijena: 1299 kn

Minimalistički Docksta stol izvrstan je odabir za jednostavnu kuhinju čistih linija. Dobro se slaže s bilo kojim setom stolica i omogućuje da se ukrasi u vašem prostoru dodatno istaknu.

8. Ektorp trosjed

Cijena: 2199 kn

Mali detalji kao što su čvrsti šavovi, promjenjive presvlake i jastuci koji se mogu izokrenuti samo su neki od razloga zbog kojih Ektorp trosjed godinama može biti vaš najdraži komad namještaja.

7. Lack stolić

Cijena: 43,90 kn - 89,90 kn

Lagani drveni stolić Lack osnovni je komad namještaja koji možete uklopiti u bilo koji kutak svog prostora. Bio on u kutu sobe kao dodatna ploha za odlaganje ili se smjestio u središtu male dnevne sobe, sigurno će se pokazati kao izdržljivi životni suputnik.

6. Stockholm tepisi

Cijena: 1099 - 1998 kn

Ovi tepisi idealni su ako želite unijeti malo boje u svoj inače neutralan prostor. Geometrijskih uzoraka i ravnog tkanja, zaokružit će prostoriju.

5. Rens tepih od ovčje kože

Cijena: $29.99 (nije dostupan u Hrvatskoj)

Ovaj vuneni tepih svojom mekoćom zove vas da se sklupčate pred kaminom i uživate u šalici čaja.

4. Kallax police

Cijena: 199 - 869 kn

Police Kallax dolaze u nekoliko različitih veličina i boja, izdržljive su zbog površine otporne na ogrebotine, a zaobljeni uglovi pomažu da se izbjegne pretjerana bol uzrokovana slučajnim sudaranjem koje nam se svima nekad dogodi.

3. Malm okvir za krevet

Cijena: 1199 – 2799 kn

Ovaj elegantan okvir za krevet dolazi u dvije varijante. Jedna odiže madrac visoko od poda, a druga uključuje i prostor za skladištenje. Oba oblika dovode lijepi dizajn u vašu spavaću sobu.

2. Poäng fotelja

Cijena: 469 - 1299 kn

Dizajn ove fotelje osmislio je japanski dizajner Noboru Nakamura i tako stvorio jednu od ikona Ikeinog stila. Fotelja je nedavno proslavila 40. rođendan s ograničenim izdanjem okvira i šest novih presvlaka. Njenoj popularnosti svjedoči podatak da se Poäng fotelja godišnje proda u 1,5 milijuna primjeraka diljem svijeta.

1. Billy biblioteka

Cijena: 149 - 1.821 kn

Prema podacima časopisa New York Times jedan se primjerak police Billy proda svakih 10 sekundi. Ključ njenog uspjeha njena je jednostavnost i mogućnost proširenja. Širenje svoje kolekcije knjiga i sitnica s vremenom možete pratiti i širenjem samih polica u različitom opsegu.

Zanimljivo, za ne?
Izvor: Business Insider
Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:59