STVORITE RAJ ZA SVOJEG MALIŠANA

TOP 5 najvažnijih pravila za (pre)uređenje dječje sobe

Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili neka od najvažnijih pravila (pre)uređenja dječje sobe kojih se morate držati ako želite razveseliti svog mališana te mu pružiti sobu iz snova

Za većinu roditelja ljetni mjeseci su idealno vrijeme za (pre)uređenje dječje sobe. No, kako urediti dječju sobu da istovremeno bude i funkcionalna, ali i zabavna? Jedan od definitivno najvažnijih kriterija jest zadovoljiti sve funkcije koje djetetu treba, s obzirom na to kojeg je uzrasta te pritom urediti sobu tako da se tek minimalnim izmjenama jednostavno može prilagođavati potrebama djeteta.

1. Pronađite inspiraciju

Ako u glavi već nemate ideju o tome kako bi dječja soba koju se spremate (pre)urediti trebala izgledati, prvi i najvažniji korak jest pronaći inspiraciju. Za savjet uvijek možete pitati dizajnere interijera, profesionalce koji će vam znati dati savjet koji zlata vrijedi. Ako ne želite kontaktirati profesionalca, uvijek su dobra alternativa stranice o dizajnu na internetu, društvene mreže, ali i aplikacije napravljene upravo kako bi vam dale ideju za uređenje stambenog prostora. Najvažnije je da znate što želite, inače biste mogli pogriješiti u daljnjim koracima, a to sigurno ne želite.

2. Pametno birajte namještaj

Osim točne ideje o tome kako bi dječja soba trebala izgledati, jedno od važnijih pravila jest i odabir odgovarajućeg namještaja. Naime, prilikom odabira namještaja za dječju sobu potrebno je voditi računa o tome da sav kupljeni namještaj bude modularan, točnije da ga možete 'nadograđivati' i prilagođavati uzrastu djeteta dok raste. Osim toga, vrlo je važno birati izdržljive materijale koji se jednostavno i brzo čiste.

3. Kreirajte 'pametna' mjesta za skladištenje stvari

Iako je nered u dječjoj sobi nemoguće izbjeći, pametnim izborom namještaja, odnosno mjesta za skladištenje stvari možete ga značajno smanjiti. Danas postoje kreveti s prostorom za odlaganje odjeće, ormari sa dodatnim ladicama te sav ostali namještaj s nekoliko pristupačnih funkcija koje odlično dođu ako je soba vašeg mališana manje kvadrature ili vaše dijete jednostavno ima previše stvari.

4. Neka zidovi budu neutralnih boja

Kad birate namještaj i ostale detalje za dječu sobu, pretpostavljamo da ćete se odlučiti za razigrane, šarene nijanse. Upravo zbog toga, zidovi bi trebali biti nešto neutralnijih boja kako isti ne bi 'odvlačili' pažnju. Osim toga, kako će vaše dijete rasti, sasvim je logično da će se njegove želje i ukus mijenjati zajedno s njim. Uvijek će biti lakše ukomponirati druge komade namještaja s neutralnom podlogom.

5. Raspitajte se o odgovarajućim trgovinama

Ako je ovo prvi put da kupujete namještaj za dječju sobu, razumljivo je da nećete imati previše iskustva oko toga gdje nabaviti sav taj namještaj. Danas postoje mnoge trgovine specijalizirane upravo za djecu i njihove potrebe, ali to svejedno ne znači da komade namještaja koji vama odgovaraju ne možete pronaći i na nekim drugim prodajnim mjestima. Zato, prije konačne odluke o kupnji ormara, kreveta, radnog stola i stolca za dječju sobu, uvijek istražite sve ponude u svojoj blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 14:52