boje, teksture, materijali

Top trendovi u uređenju za ljeto 2017.

Kako bismo stvorili topao dom koji je istovremeno udoban, lijep i moderan iz godine u godinu pratimo trendove i tražimo inspiraciju za promjene koja potom utječe na naš odabir materijala, boja i tekstura te u konačnici na cjelokupan izgled našeg životnog prostora. Svaka sezona donosi neke novosti pa tako i ljetne kolekcije za 2017. godinu predstavljaju načine na koje možemo osvježiti svoj dom i pritom biti u skladu s modom. Od sve popularnijih biljnih uzoraka pa do uvijek poželjnih prirodnih materijala i ručno rađenih predmeta trendovi koji će obilježiti interijere ovo ljeto, a koje možete pronaći u nastavku, potaknut će vas da stvarate, kombinirate, ukrašavate i zabavite se sa svojim prostorom.

Novo drvo

Prirodne tonove drva koji su posljednjih nekoliko sezona bili popularni polako počinje zamjenjivati drveno pokućstvo i predmeti intrigantnog spaljenog izgleda. Ova tehnika obrade ističe izražajnu teksturu drva te stvara dramatičan skulpturalni efekt u prostoru.

Biljni uzorci

Razigranost koja podsjeća na atmosferu 1950-ih i novi tropski uzorci stvaraju uzbudljive scene koje podsjećaju na umjetnost Gauguina i čarobne prizore egzotičnih vrtova.

Igra svjetla i sjene

Od hipnotizirajućih digitalnih printeva pa sve do stilizirane igre svjetla i sjene koju stvaraju reljefne površine, sjene su motiv koji se javlja u brojnim ljetnim kolekcijama tkanina.

Predivne teksture

Ove sezone uzorci i jarke boje na tkaninama ustupaju mjesto nizu ugodnih tekstura izvedenih u nježnim tonovima tkanina koje padaju meko i elegantno.

Delikatna pletiva

Posljednji krik mode u dizajnu namještaja predivno je pletivo svojstveno košarama, a preneseno na stolove i stolice. Primjer na fotografiji stolica je Aya dizajnera Sepa Verbooma na kojoj se delikatan uzorak ratana spaja s čistom i jasnom siluetom te jednostavnom tkaninom jastuka zagasite boje.

Sve je moguće

Suprotnost minimalizmu filozofija je maksimalizma koja govori da je više uvijek više, a ovog ljeta to uključuje sve, od stvaranja oštrog kontrasta u interijeru pa do naizgled nemogućeg miješanja životinjskih uzoraka sa zvjezdicama, prugicama i metalik površinama.

Traper plava

Najnovija tkanja, živahni uzorci i zidovi obojeni u indigo plavu boju trapera zajedno omogućuju stvaranje opuštenog, a dojmljivog uređenja. Slaganje slojeva različitih uzoraka i površina pune boje odlično funkcionira kada sve slojeve objedinjuje bogata paleta kao što je traper plava.

Hit metali

Metalik detalji i površine u interijerima postali su jedan od ključnih trendova u posljednjih nekoliko godina, no sada se sve više pažnje posvećuje suptilnim varijacijama u tonu i teksturi popularnih metala koja se dobiva različitim metodama obrade.

Sanjive palete

Prigrlite kombinaciju mekih uzoraka i nježnog bisernog sjaja koja podsjeća na ranojutarnje svjetlo.

Ružičasta i mentol

Već smo spominjali ovaj dinamičan par koji možemo vidjeti u brojnim šarmantnim interijerima. Ove dvije pastelne boje kombinirajte koristeći se svim mogućim materijalima, od papira i tkanine pa do stakla i keramike.

Prozirni materijali

Poluprozirne tkanine sa zanimljivim uzorcima sve su popularniji odabir za interijere prepune prirodnog svjetla jer dodaju jedan poseban detalj prozračnosti u prostoru.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 04:11