TWELVE

Trendi magnetne svjetiljke od drva i betona

 

Jednom kada odaberemo osnovne boje i materijale kojima ćemo urediti svoj dom, kada je sav namještaj na svom mjestu i već smo formirali uređenje koje nam se sviđa, pravi je trenutak za odabir detalja koji će unijeti razigranost, karakter, eleganciju i zanimljivost u prostor. Pritom je rasvjeta jedan od ključnih elemenata koji svojim oblikom i rasporedom može podići sofisticiranost našeg doma na višu razinu i u koji vrijedi uložiti.

via GIPHY

Danas vam želimo predstaviti jedan genijalan model koji izgleda odlično sam, a još bolje u grupi! Naime, riječ je o kolekciji betonskih i drvenih visilica geometrijskog oblika nazvanoj TWELVE koju su osmislili arhitekti Alessandro Mattei i Caterina Naglieri iz talijanskog studija Plato Design. Svaka svjetiljka ima oblik dodekaedra koji se sastoji od dvanaest ploha u obliku peterokuta.

Pojedine plohe po sebi imaju magnete koji omogućuju da se svaka svjetiljka poveže s drugima, pričvrsti na police, vrata hladnjaka i druge magnetske površine. Još jedna korist magneta jest da omogućuju okretanje svjetiljke i usmjeravanje svjetla jednom kada se dvije jedinice povežu. Odličan projekt!


Izvor: Contemporist

Foto: Luca Ferrante

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:39