Blagdanske ideje

Trendovi Božića 2019.: vječni klasici srebro i zlato, retro kutije za darove i umjetni bor

Kako svečano ukrasiti dom, otkrivaju vam stručnjaci iz Dobrog partnera. Elegantne i profinjene nijanse veliki su hit, a dolaze u raznim oblicima - od kuglica, preko pribora za jelo, pa sve do dekoracija

Trgovina Dobar partner na istoku Zagreba već je dobro poznata adresa svih zaljubljenika u lijepe kućne dekoracije. Posebno omiljena kupcima postane u ovo blagdansko vrijeme, kad svi smišljaju kako za Božić urediti dom i okititi jelu te koje boje, materijale i stil u svemu tome odabrati.

Kako bi saznali koji će trendovi obilježiti Božić 2019., uputili smo se upravo u trgovinu Dobar partner, a vlasnica Jasna Degoricija otkrila nam je sve vruće hitove ugođaja nadolazećih blagdana.

- Jedan od najvećih trendova je srebro, koje je samo po sebi elegantno i profinjeno i lako se uklapa u dom bilo kojeg stila uređenja. Ja bih rekla da je srebro svevremensko. Naročito se to odnosi na posuđe. U Dobrom partneru stoga nudimo prekrasne srebrne pladnjeve za kolače i slane delicije, ali, naravno, i za dekoracije. Primjerice, na takav pladanj možete staviti adventski vjenčić i tako ćete dobiti savršenu božićnu dekoraciju - priča Jasna Degoricija te ističe da je i svevremenska zlatna također veliki hit.

Starinska drvena figura Djeda Božićnjaka stavlja se ispod bora ili bilo gdje u prostoru gdje pristaje, a retro kutije najjednostavniji su način “zamatanja” poklona. Naime, poklon samo stavite u njih i to je to

TEMELJ SVEGA

- Zlatna boja je vječna u božićnom dekoru. No, postoje različite nijanse zlatne. Ona može biti blještava, odnosno sjajna ili mat. Te dvije zajedno nisu sretna priča. Pazite da ne pretjerate s blještavilom - poručuje Jasna Degoricija, koja nam je pokazala i kako prigodno tj. svečano osmisliti blagdanski stol.

- Prije svega, morate pripremiti lijep stolnjak koji koristite za posebne prigode, jer to Božić zaslužuje. On je baza svega. Prema stolnjaku ćete kombinirati ostalo. Primjerice, na šareni stolnjak ne možete servirati šarene tanjure. Ako imate dekorirane elemente, oni diktiraju ostalo. Za Božić se, po tradiciji, čuvaju posebni tanjuri i pribor za jelo. Sav dekor možete istaknuti i zaokružiti s ubrusima. Pomno birajte boju. Najbolje je odlučiti se za jednobojne i tekstilne. Kao i stolnjak, moraju biti besprijekorno izglačani. Presavijeni ubrus stavite na svaki tanjur i ukrasite ga grančicom bora, imele i sitnom kuglicom u bojama stola. Koristite umjetne grančice jer prirodne puštaju smolu. Tradicionalno, u božićnoj blagdanskoj priči stoje agrumi zbog svog prekrasnog mirisa i svježe boje. Naranču možete nabockati klinčićima i staviti na svijećnjake da vam fino miriše. Stol može biti i šaren, što će posebno veseliti djecu - opisuje Jasna Degoricija iz Dobrog partnera.

Srebro je svevremensko. Naročito se to odnosi na posuđe, srebrne pladnjeve za kolače i slane delicije, ali i druge kućne detalje poput, primjerice, svijećnjaka

Dodaje kako su ove godine potpuni hit i retro elementi koje, kaže Jasna, uvijek možete kombinirati s modernim ukrasima i blagdanskim elementima.

- Zapravo, svatko od nas ima kuglice, figurice ili svijećnjake naših baka ili još i starije. Takvi elementi čine toplinu doma i podsjećaju nas na Božiće s onima koji više nisu među nama. Dobar partner ima krasne retro figurice klizača i uličnih pjevača u pastelnim nijansama. Nudimo i retro kuglice u zlatnoj, srebrnoj i crvenoj boji. Napravljene su po predlošku davnih vremena - otkriva i dodaje kako za ovaj Božić umjesto papira za umatanje darova nude kao alternativu krasne limene kutije.

SATENSKE TRAKE

- One su u nekoliko veličina i dekorirane su retro božićnim motivima. Sve što trebate je staviti poklon u kutiju i na nju zavezati vrpcu. Preporučam satenske trake u raznim širinama i bojama i po vrlo povoljnim cijenama - poručuje J. Degoricija iz Dobrog partnera.

Više možete saznati na web stranici www.dobarpartner.hr.

Top 4 proizvoda u srebrnom tonalitetu iz dobrog partnera

Raskošni pladanj za slastice i svijećnjak u obliku borića sa zvijezdom na vrhu

1. Svijećnjak od nikla BORX4 za 4 svijeće, visine 34 cm, 315 kn

2. Svijećnjak od nikl-stakla, visine 19 cm i dužine 13 cm, 227 kn

3. Pladanj od nikla, visine 16,5 cm i dužine 25 cm, 418 kn

4. Svijećnjak od nikla s kristalima, visine 20 cm, 164 kn

Svi se pitaju...

Kakvu jelu odabrati?

- Zbog praktičnosti i ljepote umjetni su borovi, kod kojih su postignuti fantastičan izgled, sklad i prirodnost, jako su traženi. Kada jednom kupite kvalitetan umjetni bor, imate ga niz godina. Time izbjegavate stres nabave božićnog drvca u zadnji čas. Naši kupci su jako zadovoljni. Jedni kod drugih vide borove, oduševe se i dođu k nama. Dosta se kupuju i vijenci za vrata ili stol. Oni su pleteni od pruća i češera, srebrni, pozlaćeni, pobijeljeni ili u prirodnoj boji šibe. Kupci obično nadopunjavaju svoj već postojeći božićni dekor, pa kupe pokoju granu cvijeta ili zelenila. Primjerice, crvene amarilise koji izgledaju fantastično - ističe Jasna Degoricija.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:02