Uređenje doma

Trendovi koji će vladati interijerima 2018. godine

 

Iako većina nas želi bezvremenski stil uređenja koji će izgledati fantastično godinama, ne možemo poreći da trendovi igraju veliku ulogu u procesu uređenja naših životnih prostora. Trendovi su ti koji nam omogućuju da stvorimo prostor koji odražava našu osobnost i naš stil, a usto u njega unose dinamiku i svježinu.

Važno je pritom da trendove usvajate polako i suzdržano, birajući one koji će dugo funkcionirati u vašem prostoru. Drugi trik je da pratite što se sprema kada je riječ o novim trendovima u uređenju kako bi vaš dom što duže izgledao svježe. U nastavku smo stoga izdvojili trendove koji će zavladati interijerima iduće, 2018. godine!

Monokromatski prostori

U ovom kaotičnom svijetu sve više ljudi traži jednostavnost i mir u okružju svoga doma. Najjednostavniji način kako to postići predstavlja kombiniranje boja koje dolaze iz iste obitelji, stvaranje ujednačene palete i uređivanje prostora slaganjem boja ton na ton.

Upečatljiva sjenila svjetiljki

Bijela sjenila svjetiljki klasik su koji uvijek dobro izgleda, ali je sve manje zanimljiv detalj uređenja. Umjesto toga u posljednje vrijeme raste interes za nabranim sjenilima, sjenilima s uzorkom ili pak onima od šiblja jer predstavljaju odličan način kako ostvariti sofisticiran izgled prostora i dati novi život svjetiljkama koje već posjedujete.

Zakrivljena sofa

U 2018. godini počinju se javljati sofe s izražajnim krivuljama koje predstavljaju lijepu alternativu klasičnim sjedaćim garniturama u obliku slova L. Na prekrasan način razdvajaju prostoriju, a izgledaju atraktivno promatrane iz svakog ugla. Ovakve siluete namještaja, čiji je dizajn nadahnut 70-im godinama prošlog stoljeća, detalj su s kojim nećete pogriješiti.

Apstraktna geometrijska umjetnost

U svijetu interijera zamjetna je sve veća potražnja za upečatljivim umjetničkim djelima s izražajnim geometrijskim motivima. Dizajneri u posljednje vrijeme rado koriste upravo geometriju u tradicionalnim interijerima kako bi im dali suvremeniji izgled i u njih unijeli vedrinu.

Crni metali i drvo oraha

Popularnost mjedi i ružičastog zlata sve više pada, a na scenu se vraćaju crni, brončani i tamni metali. Kada je riječ o drvenim materijalima, izbijeljeno drvo oraha polako će zamijeniti popularnu hrastovinu na koju smo svi naviknuli.

Upečatljivi podovi

Potražnja za zanimljivim i upečatljivim podnim oblozima sve je veća, a kreativni načini slaganja parketa i pločica predstavljaju učinkovit način kako stvoriti jedinstveni izgled prostora. Od reinterpretacije različitih metoda slaganja uzoraka do uvođenja drvenih materijala poput jasena ili tretirane borovine, podovi će i u 2018. privlačiti pozornost.

Visilice s resama

U idućoj godini još ćemo više kombinirati i miješati različite stilove, poigravajući se podjednako i s minimalizmom i s maksimalizmom. Pritom su rese element koji unosi malo nestašnosti u suvremene i ozbiljne prostore, a javlja se na namještaju i svjetiljkama.

Sjedaće garniture u izražajnim bojama

Iako mnogi dizajneri preporučuju da veliki komadi tapeciranog namještaja budu u neutralnim bojama, sve se češće mogu primijetiti odstupanja od te preporuke sa sofama i foteljama jarkih boja, garniturama presvučenima tkaninom u bojama dragog kamenja ili pak novim trendi nijansama. Ovakvi komadi dominiraju prostorijom i u nju unose dobrodošlu razigranost i vedrinu.

Rukotvorine

Zahvaljujući društvenim mrežama sve su nam dostupniji radovi genijalnih kreativaca koji stvaraju jedinstvene umjetnine, dekorativno posuđe, nakit i odjevne predmete te svoje radove pomoću tih platformi pokazuju svijetu. Mali sajmovi rukotvorina također su odličan povod za druženje i događanja koja ćemo i iduće godine vjerno obilaziti u potrazi za savršenim komadom za svoje domove.

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:03