INSPIRACIJE KOJE OSVAJAJU

Trendovi uređenja spavaće sobe za 2020. godinu

Razmišljate o renoviranju spavaće sobe ili imate priliku urediti novu?

Nešto manja kvadratura u domu najčešće je rezervirana upravo za spavaću sobu, iako to nužno ne mora biti neko pravilo. Ipak, upravo zbog određenog ograničenja u prostoru, njezino dekoriranje i uređenje nije uvijek najjednostavniji zadatak. Ovo su trendovi uređenja interijera spavaćih soba u nadolazećoj godini koji će vas sigurno inspirirati na promjenu.

1. Moderan stil uređenja

Iako smo navikli na to da minimalizam u interijerima osvaja svijet i sve njegove sfere, ove godine vidjet ćemo ipak nešto više ugode u samom uređenju doma. To se prvenstveno odnosi na palete boja i korištene materijale u prostoru - tople tonove, ugodne tamne nijanse boja na zidovima, kao i druge elemente poput raskošnog namještaja, luksuznih posteljina, dekorativnih jastučića i drugog tekstila.

2. Tapecirano uzglavlje kreveta

Uzglavlje za krevet može drastično 'podići' vašu spavaću sobu na potpuo novu razinu i podariti joj sofisticiran te glamurozan izgled. Ono što je najavljeno kao velik trend u godini koja je već počela jest tapecirano uzglavlje kao dekorativna nota koja će privlačiti pažnju i fokus na sebe.

3. Posteljina s uzorkom

Izvrsna, udobna i mekana posteljina bit će apsolutni trend ove godine, pa je krajnje vrijeme da i sami uložite u neki od takvih kvalitetnih kompleta. Odaberite odvažnije boje, uzorke i zanimljive tkanine koje ćete iskombinirati upravo za svoju spavaću sobu. Ukratko, ove godine u trendu je sve što privlači pozornost i ističe se u prostoru u kojem se nalazi.

4. Ukrasne biljke u teglama

Bilje u teglama jedan je od najvećih trendova uređenja interijera ove godine, i to pravilo ne vrijedi isključivo za spavaću sobu. Ovakva dekoracija ujedno je ekološki vrlo prihvatljivo rješenje i savršeno pristaje u gotovo svaki stil uređenja. To znači da će ove godine biljke u teglama biti posvuda, bez obzira na to jesu li obješene iznad kreveta ili ih držite na komodi.

Izvor i foto: DigsDigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 13:08