MAKEOVER

U nekoliko sati i malo budžeta do novog izgleda kupaonice

Ako vam se nove pločice u kupaoni čine kao prevelika investicija, rješenje su samoljepljive folije.

Preuređenje ove kupaonice trajalo sveukupno šest sati, koliko je trebalo da se temeljito očiste pločice, fuge te postave naljepnice na pločice i ormarić. Nakon toga je zamijenjeno ogledalo i montirana nova pipa.

Ova se kupaonica nalazi u jednom unajmljenom stanu u Berlinu. Vlasnik kupaonice htio je osvježiti izgled svoje kupaonice. Budući da se nalazi u unajmljenom stanu, nije dobio odobrenje niti financije za zamjenu pločica. Međutim, snašao se na odličan, jednostavan i povoljan način. Nabavio je samoljepljive folije, novi ormarić iz Ikee i novo ogledalo s crnim okvirom. Za slavinu je uzeo crnu mat boju za metal u spreju.

Daniele Federico Melilli of Stag Pads

Za preuređenje kupaonice vlasnik je trebao sljedeće:
- crnu mat boju u spreju za slavinu
- sivu boju za strop
- samoljepljivu foliju za pločice
- samoljepljivu foliju za ormarić
- ormarić
- novo ogledalo

 

Prvo je bilo potrebno temeljito očistiti pločice i fuge. Vlasnik je odlučio dio pločica ostaviti originalno bijelima, a tek je na razini ispod ogledala započeo s lijepljenjem dva reda narančaste folije i ostatak s folijom crno bijelog geometrijskog uzorka. Ormarić za umivaonik na posljetku je oblijepio folijom terazzo uzorka, a cijelu priču zaokružio je bojenjem stropa u sivu boju. Kao rezultat dobio je u potpnunosti novi izgled i stil svoje kupaonice.

Daniele Federico Melilli of Stag Pads

Izvor: apartmenttherapy

Izdvajamo

Iz drugih medija