PROIZVOD ZA PET

Učenje uz glazbu: “Knjiga o bojama” hit među djecom

Uz pomoć ove knjige najmlađi kroz pjesmu i igru uče raspoznavati boje, emocionalno se razvijaju i napreduju

Glazbena teoretičarka Lana Marasović, ujedno i osnivačica programa Odgoj s glazbom Musica, ovog je tjedna predstavila edukativno-glazbenu knjigu za djecu “Knjiga o bojama”, nastalu u suradnji s omiškim brendom Zmalac.

Uz pomoć ove knjige djeca kroz pjesmu i igru s lakoćom uče raspoznavati boje, emocionalno se razvijaju, usvajaju govorne vještine kroz učenje novih riječi te razvijaju mentalne vještine kroz razvoj mašte, novih ideja, memorije i koncentracije. Knjiga o bojama osmišljena je za razvoj fine motorike i kognitivnih sposobnosti za djecu od najranije dobi kroz usvajanje sposobnosti mišljenja, rasuđivanja i učenja.

Glazbu i stihove napisala je upravo Lana, a za ilustracije knjige zaslužna je Margarita Milavić iz tvrtke Zmalac. Glazbenu podlogu knjige predstavlja “Pjesma o bojama” koja je nastala kao uspavanka majke djetetu. Upravo zbog te pjesme, knjiga nosi svojevrsnu moć umiriti dijete prije spavanja i stvoriti mu ugodu i osjećaj sigurnosti zbog prisutnosti roditelja koji čita knjigu.

Glazbu i stihove napisala je teoretičarka Lana Marasović, a za ilustracije je bila zadužena Margarita Milavić iz tvrtke Zmalac

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media, Antea Mrčela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:52