Prigrlite jesen u svom domu

Udahnuti u dom dašak jesenske atmosfere

 

Jesen je stigla i polako zamijenila ljeto. Pastelne i prozračne haljine već smo zamijenili toplim majicama i vesticama pa zašto onda ne bismo istu formulu primijenili u našim domovima i učinili ih ugodnijim za hladnije dane koji slijede. S promjenom godišnjeg doba, mnogi će promijeniti paletu boja i materijala u svom domu. Međutim, ne morate potrošiti bogatstvo kako biste postigli jesenski ugođaj. Uz nekoliko jednostavnih trikova koje vam u ovom članku donosimo možete postići željeni efekt i vašem domu udahnuti dašak jesenske atmosfere.

1. Materijali

Samo zato što priroda postaje tamnija, ne znači da i boje u vašem domu moraju biti zagasite. Dovoljno će biti da zamijenite pamučne i lanene tkanine toplijim i izdržljivijim teksturama poput kože ili baršuna.

2. Zavjese

Tijekom proljeća i ljeta, s radošću smo dopustili toplom suncu da prolazi kroz lepršave zavjese na našim otvorenim prozorima, dok ćemo se za hladnijih dana puno ugodnije osjećati s debljim, bogatijim i težim materijalim.

3. Deka

Ljeto u Hrvatskoj nije lišeno hladnijih dana, večeri i noć, znamo to iz iskustva, ali kada temperatura još više padne, vrijeme je da zamijenimo tanku dekicu toplijom varijantom.

4. Biljke

Dopustite da se cvijeće u sadnicama odmori i smjeste velike lisnate i izdržljive zelene biljke u prostor.

5. Posteljina

Hladnoća u eksterijeru ne znači da će i u vašoj spavaćoj sobi biti kao u "hladnjaku", tako da slobodno može zadržati uobičajenu posteljinu. Međutim, možete dodati jastuke i prekrivače u tamnijim bojama i nijansama kako biste ju osvježili i učinili udobnijom za zimu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:46