INSPIRACIJE ZA 'KUĆNI' VRT

Ukrasite dom divnim biljkama, a neka vam inspiracija budu ovi primjeri s Instagrama

 Instagram/m_r_s__h
Neka vas ovi primjeri nadahnu i inspiriraju na uređenje vlastitog doma uvijek rado viđenim ukrasnim biljkama...

Da bi naš dom postao prava oaza mira, osim oku privlačnog interijera, biljke su odličan detalj za osvježiti životni prostor i dodati mu dozu zelenila. Ovdje uistinu možemo dati mašti na volju, a kutovi soba i prazne zidne police savršeno su mjesto za njih. Osim toga što su divan ukras u prostoru, dokazano je da biljke prostor u kojem se nalaze obogaćuju kisikom, uklanjaju toksine i pročišćavaju zrak. Za vas smo zato pronašli najljepše primjere na Instagramu koji će vas sigurno inspirirati na dekoriranje doma ukrasnim biljkama.

1. Eksterijer u interijeru

Ovaj popločeni dio dvorišta savršeno je mjesto za postavljanje takozvane 'vrtne' sobe. Pola na zatvorenom, a pola na otvorenom, ovaj divan stambeni prostor prepun je prirodnog svjetla, ispunjen biljkama i tako pretvoren u pravi zeleni raj.

2. Biljke od poda do stropa

Zapamtite da apsolutno svaka površina u sobi može biti potencijalni dom za vaše biljke. Stolovi, kutije, prozorski okviri, i to od poda pa sve do stropa. Nema pravila, slobodno iskoristite svaki kutak svog doma za ukrašavanje dekorativnim biljkama.

3. Ukrasite prazan kutak u dnevnom boravku

Iskoristite maksimalno živost ukrasnih biljaka i ispunite prazan kutak u dnevnom boravku zasićenim nijansama, kao što je to slučaj u ovom domu. Rezultat će biti soba koja je jednako zabavna i uzbudljiva.

4. Posvetite pažnju i najmanjim detaljima

Ovaj inspiriran dizajner ispunio je sobu biljkama, a da pri tome ona ne postane preopterećena ili preplavljena. Kako? Prva i najvažnija stvar jest da svaku površinu u potpunosti prekrijete ukrasnim biljkama. Posvetite pažnju čak i najmanjim predmetima u prostoru poput čaša, posuda ili nekih drugih predmeta po vašem izboru.

5. Toplo i udobno

Zašto ne biste ugradili kamin u svoju vrtnu sobu? Prostor bi trebao biti upravo onakav kakvog želite imati, udoban i topao, zato osmislite ugodan 'bijeg' od stvarnosti u kojem ćete sigurno uživati.

6. Odaberite tegle različitih boja i dimenzija

Tegle su važan dio uzgoja sobnih biljaka, njima možete osvježiti prostoriju i stvoriti snažan stilski naglasak. Ako želite da se ističu u interijeru, odaberite tegle koja će se isticati svojim dizajnom, bez obzira na to je li riječ na boju, oblik, teksturu ili uzorak.

7. Biljke koje se 'spuštaju' sa stropa

Viseće tegle pričvršćene konopcem, žicom ili pak one stavljene u pletenu košaru pravo su estetsko čudo. Ne samo da ovakve biljke izgledaju sjajno, zahvaljujući njima ujedno i štedite prostor. Pogotovo su efektne ako ih kombinirate s drugim biljnim vrstama te njima ukrasite kut sobe, prozor ili praznu policu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:27