oličenje stila

Umirujuća ljepota sivih tonova hrvatskog brenda Grei

Minimalistički stil ne očituje se samo u jednostavnim oblicima, nego i u jednostavnim paletama boja koje se koriste u dizajnu predmeta i modnih dodataka, ali i u uređenju interijera. Sve se više žena okreće minimalističkom izričaju koji karakterizira pročišćenost i elegancija, a hrvatski brend Grei izvrsno se uklapa upravo u taj način izražavanja osobnog stila.

Grei postoji od 2014. godine, kada je dizajnerica Dunja Bajić odlučila pretvoriti svoju ljubav prema šivanju u vlastiti brend. Danas on obuhvaća ne samo modne dodatke, nego i dekorativne predmete za dom, a što to sve uključuje otkrila nam je Dunja u nastavku teksta.

Dunja, recite nam što vas je potaknulo na stvaranje ovog brenda?

Oduvijek me zanimalo šivanje i kreativno stvaranje. U početku sam sebi šivala odjeću i dodatke kao što su torbe i slično, nakon čega su se za njih zainteresirali i moji prijatelji i poznanici te sam vrlo brzo otvorila Facebook stranicu i prozvala brend Grei.

Što sve obuhvaća Grei?

Brend Grei trenutačno ima u ponudi razne ručno rađene proizvode. Torbe, torbice raznih namjena, primjerice torbice za duhan, torbice za mobitel, pernice, kozmetičke torbice i sl. A odnedavno se brend proširio i na dekorativne predmete za opremanje stana, jastučnice, platnene vaze za biljke ili držanje raznih stvarčica i podmetače za čaše.

Kako izgleda izrada jednog Grei predmeta?

Često skiciram ideje iz glave na papir te mi to služi kao daljnja inspiracija za krajnji proizvod. Zatim slijedi odabir materijala i oslikavanje uzoraka, krojenje materijala te završno šivanje.

Kako ste odabrali paletu boja koja se proteže kroz svaku kolekciju?

Ideje za boje došle su same od sebe. Volim jednostavnost i čistoću koju daju boje koje koristim. Akromatski niz boja lako je uklopljiv s različitim odjevnim stilovima i interijerima.

Kakve su reakcije kupaca?

Komentari su pozitivni. Sviđa im se funkcionalnost proizvoda, a posebno im se sviđaju uzorci i boje.

Gdje se sve mogu kupiti vaši proizvodi?

Trenutačno se Grei proizvodi mogu kupiti preko Facebook stranice. Uskoro Grei otvara i svoj profil na Etsyju. Osim interneta, često sudjelujem kao izlagač na sajmovima. Sljedeći na kojem će Grei prisustvovati je riječki ArtBazaar, 16., 17. i 18. prosinca 2016., u Ex Bernardiju u Rijeci.

Kako vidite trenutačnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?

Što se tiče stanja na tržištu, smatram da bilo koji pojedinac koji teži ka tome da svoju kreativnu stranu, odnosno hobi pretvori u tako reći posao, ne smije sebi dozvoliti nepotreban fokus na takozvanu "situaciju na tržištu". Naime, svaka uspješna okolnost koja za navedenog pojedinca može i treba proizaći u poslovanju se barem u mojem slučaju uvijek manifestira u pravo vrijeme, s obzirom na to da uvijek idem korak po korak, što mi također omogućava da uživam u svakom aspektu svojeg stvaralaštva.

Koji su vam planovi za budućnost?

U planu mi je i dalje stvarati i puštam inspiraciji da me vodi.



Hvala Dunja, i želimo Vam puno sreće u daljnjem radu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:31