MADE IN ITALY

UNESITE DAŠAK TALIJANSKOG GLAMURA U VAŠU KUHINJU Classica, linija talijanskih uređaja vrhunske kvalitete i modernog dizajna

 

Tko barem jednom u životu nije poželio provesti odmor u Italiji i u predivnoj vili na raskošnoj terasi pijuckati Negroni, šetati kamenim uličicama u širokom šeširu s voljenom osobom, a navečer pripremiti ukusni obrok u savršeno opremljenoj kuhinji? Poznata marka kućanskih uređaja Smeg, možda vaše snove neće pretvoriti u stvarnost, ali sigurno može svojom linijom klasičnih talijanskih uređaja atmosferu savršenog odmora unijeti u vaš dom, a stajat će vas manje od putovanja na Siciliju.

Smeg proizvodi dolaze s puno stila i svakom kućanstvu nude priliku da ih prilagodi vlastitom životnom prostoru. Savršen su spoj sofisticiranosti i inovacije s naglaskom na jednostavne i čiste linije. Smeg kućanski uređaji će unijeti dašak talijanskog glamura u vašu kuhinju, kao i visoke performanse i pouzdanost. Bez obzira da li preferirate klasični, moderni ili otmjeni retro izgled, Smeg ima savršen model za vas i vaš stil života.

Prva linija koju je Smeg stvorio 1985 g. u suradnji s arhitektom Guidom Canalijem je linija Classica. Karakterizira ju estetika nehrđajućeg čelika s najvećom stilskom elegancijom. Linija je dugogodišnji svjedok Smeg-ove sposobnosti da dominira nad materijalima i dizajnom. Sastoji se od ugradbenih pećnica, ploča za kuhanje, caffe aparata, hladnjaka i napa. Kod linije Classic ističu se originalni gumbi i ručke na pećnicama i hladnjacima, a elementi industrijskog dizajna u kombinaciji sa strogim linijama unose bezvremensku eleganciju. Strogost i estetska elegancija, savršeno su ostvarenje Smegovih vrijednosti, a kombiniraju funkcionalnost i izvrsne performanse koje čine ove uređaje najnaprednijim na tržištu.

Ugradbene pećnice

Precizan dizajn, napredna tehnologija i najbolji materijali: Smeg električne pećnice predstavljaju izvrsnost Made in Italy. Veliki izbor modela, zadovoljava sve potrebe, i u funkcionalnom i u estetskom pogledu, a pružit će vam maksimalnu uštedu vremena i energije.

Za one koji vole kuhati kod kuće, ali s uređajem s profesionalnim performansama, Smeg nudi novu pirolitičku pećnicu od 90 cm. Kapacitet od 115 litara pokazao se posebno fleksibilnim, jer je u isto vrijeme u stanju primiti više posuđa različitih veličina, a savršeno kuhanje osigurava termo ventilirani sustav s 3 ventilatora koji ravnomjerno i učinkovito raspodjeljuje toplinu za besprijekorne rezultate. Dva velika bočna ventilatora raspoređuju zrak u unutrašnjosti pećnice, dok mali središnji ventilator povećava ventilaciju stvarajući vertikalni vrtlog topline. Temperatura je toliko ujednačena da omogućuje ravnomjerno kuhanje na svih pet razina, kao u profesionalnim kuhinjama.

Ugradbena pećnica od 60 cm

Smeg nudi i ugradbenu pećnicu od 60 cm zapremine 65 litara. Obje Smeg ugradbene pećnice imaju 5 razina kuhanja koje omogućuju istovremeno kuhanje različitih jela, osiguravajući smanjenje potrošnje električne energije uz pomoć opcije ECO-logika koja ograničava potrošnju energije uređaja na manje od 3 kW, a može se primijeniti u većini domaćinstava. To znači da istodobno možete bez straha koristiti iste električne uređaje.

Ugradbene pećnice linije Classica imaju još jednu inovaciju - elektroničko upravljanje temperaturom, a pazi na ujednačenost topline, održavajući postavljenu vrijednost konstantnom, s minimalnim oscilacijama od 2-3° C. Ova značajka osigurava da i najosjetljiviji recepti osjetljivi na promjene temperature kao što su kolači, nabujci složenci, mogu rasti i peć se ravnomjernije.

Tu je i Smart Cooking sustav s brojnim automatskim programima zahvaljujući kojima je dovoljno odabrati vrstu hrane, težinu i stupanj željenog kuhanja, a pećnica će automatski postaviti optimalne parametre za kuhanje.

Dok će vam opcija brzo zagrijavanje omogućiti postizanje postavljene temperature za nekoliko minuta (u nekim pećnicama samo 6 minuta, u drugim 9) kako bi brže pripremili hranu.

Ako imate djecu, linija ugradbenih pećnica Classica ima opciju kontrolnog zaključavanja programa, koja vam omogućava da zaključate sve postavljene funkcije i programe, kao i kontrole, za potpunu sigurnost, posebno u prisutnosti djece. Tu su i vrata hladna na dodira, što znači da vanjska temperatura ostaje ispod 50 ° C, osiguravajući sigurnost od opeklina i štiteći stranice namještaja od pregrijavanja.

Također, vrata pećnice su opremljena sustavom Soft Close koji upravlja zatvaranjem, blagim i tihim pokretom, bez potrebe da ih se gura i pritišće.

Čišćenje ugradbenih pećnica

Pećnice nude programe za samočišćenje koji će vam olakšati čišćenje, a na raspolaganju su vam čak dva načina: pomoću pare i pirolize. Sigurno se pitate što je piroliza? Riječ je o programu pećnice koji može doseći temperaturu do nevjerojatnih 500 ° C, a uništava sve masne naslage koje se formiraju na unutarnjim "zidovima" pećnice.

Što se tiče parnog čišćenja, ovaj vam program olakšava čišćenje upotrebom pare koja se stvara umetanjem male doze vode u utore na dnu pećnice. No, to nije sve! Prednja površina pećnica je izrađena od nehrđajućeg čelika koji je posebno tretiran kako bi se spriječio nastanak masnih mrlja i otisaka na površini i sačuvao prvobitni sjaj, dok unutarnja vrata pećnice imaju potpuno glatku površinu bez vijka, što olakšava uklanjanje prljavštine i čišćenje čini praktičnijim. Osim toga, pećnice imaju i mogućnost da se s vrata pećnice odvoji unutarnje staklo kako bi se olakšalo čišćenje.

Pizza sustav

U nekoliko Smeg pećnica, ekskluzivni Pizza sustav opremljen je posebnim vatrostalnim kamenom koji, u izravnom kontaktu s grijaćim elementom, omogućuje kuhanje u samo 3-4 minute, 5 ako je s posebnim punjenjem. Izvrsna je i priprema Focaccie, slanih pita, ribe i povrća u foliji koji se ujedno ne presušuju i ostaju mekani i ukusni.

Kompaktne pećnice

Za sve one koji traže operativno područje koje se izrazito ističe u pogledu estetike i učinkovitosti, Smeg nudi kompaktne pećnice različite estetike i namjene: mikrovalnu, kombiniranu mikrovalnu, parnu i kombiniranu parnu.

Kompaktne parne pećnice

Mnogo je argumenata za odabir kuhanja na pari, ali svakako su najupečatljiviji jačina okusa i održavanje živih boja. Para također čuva mekoću hrane i sprečava da izgubi prekomjernu vlagu te zadržava više hranjivih tvari, vitamina i minerala. Također, omogućuje meko i sočno kuhanje iznutra, hrskavo i zlatno izvana kao nijedna druga tradicionalna funkcija, skraćuje vrijeme kuhanja i omogućuje vam kuhanje smrznute hrane bez da je prvo morate odmrzavati.

Omogućuje istovremeno kuhanje nekoliko jela bez miješanja mirisa. U kombiniranoj verziji pećnice kombinira se istovremeno prednosti pare s prednostima tradicionalne pećnice - grijača.

Parna pećnica Smeg također olakšava pripremu hranjivih obroka za djecu. Još jedna funkcija je sterilizacija staklenki za pekmez ili boce za bebe, a tehnologija parnih pećnica nekoć rezervirana samo za restorane sada je dostupna za kućnu kuhinju. Kombinacija čiste pare i višenamjenske pećnice (tradicionalni grijači) može proizvesti zadivljujuće i profesionalne rezultate kuhanja počevši od beskonačnog broja sastojaka i recepata. Parna tehnologija nije savršena samo za kuhanje, već i za zagrijavanje ostataka iz prethodnih dana, zadržavajući njihov miris, konzistenciju i nadasve njihov okus.

Smeg mikrovalne pećnice

Smeg mikrovalne pećnice mogu smanjiti vrijeme kuhanja za 30% zahvaljujući integraciji inovativne mikrovalne pećnice s izvrsnim rezultatima kuhanja.

Smeg plinske ploče

Smeg plinske ploče iz linije Classica karakterizira ispoliran ili brušen visokokvalitetni nehrđajući čelik, ultrabrzi plamenik i gusane rešetke. Možete birati širinu ploče od širine 30 cm do tradicionalnih modela od 60, 70 i 90 cm. Smeg ploča za kuhanje nudi vam puno mogućnosti koje ćete bez problema uklopiti s vašim potrebama i stilom.

Smeg hladnjaci

Smeg-ovo istraživanje trendova stila rezultiralo je hladnjacima čija će se estetika svidjeti svima, pogotovo ako je vaš stil jednostavan i elegantan dizajn od nehrđajućeg čelika.

Smeg hladnjaci imaju najnoviju tehnologiju za osiguranje vrhunskih performansi i visoke razine energetske učinkovitosti. Opremljeni su funkcijama za brzo zamrzavanje, koje će smanjiti temperaturu zamrzivača, nakon aktivacije, nekoliko sati prije upotrebe. Tu je i ventilator zadužen za raspodjelu hladnog zraka u odjeljku hladnjaka, što omogućava ravnomjernu raspodjelu temperature unutar hladnjaka i NO-frost opcija koja sprječava stvaranje leda, tako da nije potrebno odmrzavanje u odjeljku zamrzivača. Još jedna prednost Smeg hladnjaka, zasigurno je i Life Plus 0 ° C funkcija koja temperaturu u odjeljcima održava na 0 ° C, zbog čega će vaše meso i riba ostati duže svježim.

Smeg hladnjaci dolaze s LED zaslonom za prikaz programa, funkcija i opcija te unutarnjom LED rasvjetom, koja je energetski učinkovita i bolji i dugotrajniji način osvjetljavanja unutrašnjosti uređaja.

Kod pojedinih modela hladnjaka u ponudi su i sljedeće opcije:
  • Natural Plus Blue Light: Ovaj jedinstveni sustav djeluje s prirodnom bojom svjetla produži vrijeme skladištenja voća i povrća
  • Način uštede energije: način uštede energije omogućuje vam da isključite hladnjak i a ostavite uključen zamrzivač.
  • Ekonomičan način rada hladnjaka: analizira funkcioniranje hladnjaka tijekom aktivacije i optimizira radni ciklus kako bi se smanjila potrošnja električne energije.
  • Neki su modeli opremljeni uređajem za zaključavanje programa / ciklusa tako da ga nije moguće slučajno promijeniti.

Caffe aparat za kavu

Smeg nudi ugradbeni aparat za kavu u liniji Classica kako biste upotpunili vašu kuhinju. Uz to, ima dvije opcije espresso ili duga kava, a istodobno kad odabere jednu ili dvije šalice, uređaj automatski obavlja sve potrebne aktivnosti kako bi stvorio ukusnu kavu. Uređaj ima i opciju za cappuccino koji će vašu šalicu mlijeko pretvoriti u prekrasnu laganu pjenu.

Ladice za zagrijavanje

U ladicama cirkulira topli zrak kako bi se tanjuri ili šalice za kavu brzo i ravnomjerno zagrijavali, dok je podnožje ladice opremljeno protukliznom prostirkom kako bi se spriječilo klizanje predmeta. Ladica ima opciju provjere, ponovnog grijanja, odmrzavanja i zagrijavanja.

Više informacija o SMEG liniji Classica potražite na službenim stranicama SMEG Hrvatska.

Foto: SMEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:12