hrabra kombinacija boja

Upečatljiv spoj crvene i ružičaste

Uređenje interijera može biti osobito zabavno, kreativno i poučno iskustvo, pogotovo kada ste spremni malo riskirati kako biste stvorili jedinstven i atraktivan interijer. Tražite li novi izazov, imamo prijedlog za vas! Neočekivana kombinacija crvene i ružičaste boje nije prizor koji se vidi često, ali zato ga nećete tako lako zaboraviti. Pomisao na slaganje različitih nijansi ružičaste i crvene možda će isprva izazivati čuđenje i činiti se kao loša ideja, ali riječ je o spoju zbog kojeg će vaš interijer izgledati izrazito zanimljivo. Hrabra i odvažna, ova kombinacija boja nije za svakoga, no ako je u vama ipak proradila znatiželja, evo nekoliko savjeta američkog dizajnera Milesa Redda kako pristupiti uređenju doma na ovaj upečatljiv način.

Foto: arloandjacob.com

Ove dvije boje potpuno su različite - crvena prostoru daje oštrinu, stvara snažan dojam i muževna je u usporedbi s ružičastom, pogotovo s njezinim svjetlijim nijansama. Stavljene zajedno zapravo se uravnotežuju, kao jin i jang stvaraju skladnu cjelinu.

Foto: Daily Dream Decor

Kombinaciju crvene i ružičaste možete bez problema nadograđivati jer se dobro slažu i s drugim jarkim bojama. To znači da se pri uređenju ne morate oslanjati samo na neutralne boje, nego svojoj paleti možete dodati i narančastu, boju cimeta, sivu, žutu ili ljubičastu.

Foto: Daily Dream Decor

Vizualno intenzivan spoj boja poput ovog zahtijeva uporabu detalja u crnoj i bijeloj boji jer će oni spriječiti da vaš prostor izgleda kao bombonijera za Valentinovo. Bijela će osvježiti interijer, dok će crna u njega unijeti stabilnost.

Foto: Bemz

Rasvjeta mijenja izgled boja, pogotovo kada je riječ o nijansama ružičaste. U slabije osvijetljenim prostorima puderasto ružičasta može izgledati kao bež, a jarka ružičasta kao nijansa smeđe pa zato pri odabiru boja obratite pozornost na jačinu i razmještaj rasvjete.

Foto: Paul Costello


Foto: Lonny


Foto: Fenton and Fenton


Foto: Pierre Yovanovitch


Foto: Patrick Cline za Lonny


Foto: Our Fifth House


Foto: Style Me Pretty


Foto: Paul Costello


Foto: Ruffled blog


Foto: Homedit


Foto: Homedit


Foto: Icons Corner


Foto: Sarah Kaye


Foto: Alexander James


Foto: Apartment F15

Izvor: AD

Izdvajamo

Iz drugih medija