PROFIL

Upoznajte Đurđu i Nives Vegh iz Koprivnice

Zulla Baby: domaći brend jastučića, mobila, zvečki... Njihove strasti su dizajniranje, šivanje, krojenje, materijali i istraživanje nečeg novog, što rezultira preslatkim stvarima

Iza kreativnog brenda zanimljivih predmeta za djecu Zulla Baby stoje majka Đurđa i kći Nives Vegh iz Koprivnice. Majka je umirovljena krojačica, a kći diplomirana industrijska dizajnerica. Dinamičnost dnevnog posla u IT tvrtki nadopunjuje kreativnim večerima s majkom. Pitamo Nives kako je sve počelo.

Kreativne majka i kći šivaju proizvode za djecu na obiteljskoj šivaćoj mašini Singer, a svaki od njih je unikatan i izrađen s ljubavlju

- Mamino znanje u šivanju i moja kreativnost, koja nema granice, spojile su se jednog nedjeljnog podneva. Naime, ljubav prema kreativnom izražavanju prisutna je kod obje te smo odlučile iskoristiti talent koji imamo. Također, potaknulo nas je i rođenje malene nećakinje kojoj smo odlučile izraditi mobil. Podrška obitelji i prijatelja i njihovo oduševljenje proizvodima svakako nam daje vjetar u leđa. Kako u to vrijeme nisam bila stalno zaposlena, posvetile smo se u potpunosti brendu i želji da stvaramo nešto novo - prisjeća se Nives i dodaje da brend Zulla Baby nije nastao da konkurira tržištem i zbog same prodaje.

Majka Đurđica je umirovljena krojačica, kći Nives preko dana radi u IT tvrtki, a doma postaje entuzijastična kreativka i “uradi sam” majstorica

- Više je nastao radi kreativnog druženja s ciljem da, uz dinamiku kojom smo okružene, pronađemo svoj mir i uživamo u ljubavi koju gajimo prema šivanju, krojenju, dizajniranju, materijalima i samom istraživanju nečeg novog - ističe kreativna dizajnerica.

Glavni proizvod brenda su mobili, a ostale proizvode kreativke stvaraju prema trenutnoj ideji. Tako se u ponudi mogu pronaći dekorativni jastučići, zvečke, mobili za kolica... Sama misao vodilja brenda Zulla Baby je da tvore kreativan duh i omoguće bebama slatke snove razigranim mobilima.

KUTAK

Đurđa i Nives koriste isključivo prirodne materijale poput vune, pamuka i drva te punjenje poliesterskim vlaknima koja su antibakterijska i antialergijska.

- Sam proces izrade počinje idejom koju detaljno razrađujemo crtajući, dizajnirajući, biranjem materijala i boja koje ćemo koristiti i šivanjem detalja te završava punjenjem i šivanjem cjelokupnog proizvoda. Svaki proizvod izrađen je u kutku našeg doma, šivan na obiteljskom naslijeđu, šivaćem stroju Singer. Mama je posvećena šivanju, a ja idejama i krojenju. Svakom se proizvodu volimo se posvetiti jer je unikatan, što iziskuje mnogo vremena - ponosno ističe Nives Vegh. Na naše pitanje po čemu su posebni njihovi proizvodi, odgovara da je to ljubav koju unose u svaki od njih.

Jastuci brenda dolaze u raznim oblicima, bojama i motivima

KONSTRUKCIJA

- Bitno nam je veselje koje nam pruža rad. Osim toga, posebnost je i u tome da nikada ne možemo napraviti dva jednaka proizvoda i da je svaki proizvod unikatan. Svaki dio proizvoda je ručni rad, od konstrukcije mobila pa do pakiranja, čemu pridajemo posebnu važnost. Ni konstrukcija mobila nije uobičajena - čine ju jastučić ‘Oblačak’ i vunene figurice. Nakon što beba naraste, figurice se mogu skinuti s jastučića te djetetu poslužiti za igru, a jastučić za odmor u stanci od igranja. Također, provlačimo motiv oblačka kroz sve proizvode jer je to zaštitni znak brenda - zaključila je Nives. Mi vas pozivamo da sve što rade ove kreativke pogledate na Facebook i Instagram stranici Zulla Baby.

Foto: Ž. Hajdinjak/Hanza Media, Zulla Baby

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:03