Poppy torbe: univerzalne, a opet tako posebne

Upoznajte Helenu Beljo iz brenda Poppy Bags

Poppy torbe: univerzalne, a opet tako posebne

Žene vole da njihov vizualni identitet govori nešto o njima, a uz torbe i odjeću ove dizajnerice tako je lako biti jedinstvena.

Helena Beljo oduvijek je okružena krpicama, a uz majku krojačicu još kao dijete usvajala je šivanje kao dio svoje svakodnevice, ali i svog genetskog koda.

– Kako je vrijeme odmicalo, počela sam za sebe šivati odjeću i modne dodatke. Nekako kao da sam odbijala biti jedna od većine i svojim kreacijama sam pokušavala biti drugačija. Kako se to svidjelo mojim prijateljicama, priča se počela širiti i počela sam ozbiljno raditi – kaže Helena i dodaje da je u početku radila samo torbe, ruksake i razne modne dodatke.

Šivanje u genima

– Izbjegavala sam šivanje odjeće jer bi mi taj dio oduzeo puno vremena. Kad sam stigla organizirati posao, počela sam i s odjećom. Svidjelo mi se što sama mogu kombinirati odjeću, modne dodatke, torbe… To je bio veliki izazov. Uskoro se pojavila potreba da smišljam nove kolekcije. Naime, pratila sam trendove u svijetu u tom trenutku, potrebe i želje mojih klijenata te moj osobni ukus i pokušavala to sve spojiti u jedno. Kasnije se to pokazalo kao dobitna kombinacija i sretna sam što su sve stvari naišle na odlične reakcije. Danas mogu zadovoljno reći da sam uspjela pretvoriti svoje zamisli u stvarnost – kaže kreativna Helena.
Za izradu koristi kvalitetne umjetne materijale. Većinom su to ekokoža i platno za torbe, dok je odjeća u širem rasponu različitih materijala koji se lako održavaju i drže kvalitetu. Pitamo Helenu koja je glavna ideja i misao vodilja iza njezina brenda.

Narudžbe po želji i mjeri

– Ideja je bila da svaka žena koja nosi Poppy osjeća da je ta haljina, torba, ruksak napravljena samo za nju. Izbjeći unaprijed određen kalup trenda, a opet biti lagano u skladu s modnom scenom u svijetu. Žena voli da njezin vizualni identitet nekako skriveno govori više o njoj samoj, a s Poppy kolekcijama je to lako, upravo jer ne podliježe kalupima društva, a izbor je prilično širok tako da svaka žena može pronaći samo svoj artikl. Prelijepa suradnja s klijentima je bila presudna u tome. Žene koje nose Poppy proizvode su različite životne dobi, različitih profila i nose ih u različitim društvenim aktivnostima. Ja volim misliti da su glavne odrednice mojih stvari originalnost, univerzalnost i kvaliteta – ističe Helena.
Osim postojećih stvari, od Helene možete naručiti i stvari po svojoj želji, mjeri, ali pod uvjetom da se ne kose s njezinim ukusom i stilom. Naručiti se mogu torbe, ruksaci, haljine, majice… Personalizirani predmeti i jesu Poppy proizvodi u jednom većem dijelu jer Helena poznaje svoje klijente i njihove želje, pa kolekcije već unaprijed imaju svoje vlasnice. Što se tiče planova za budućnost, polako nastaje atelje.

Pogledajte na ‘Fejsu’

– Dovršavamo uređenje mog modnog ateljea u Mostaru gdje će ujedno biti i radionica i mjesto gdje se mogu pogledati kolekcije i izabrati ili naručiti svoj Popy artikl. Radujem se dovršetku radova – ističe kreativna dizajnerica i dodaje kako je zaljubljena u svoj posao.
– Ma ni ne nazivam ga poslom. Ovo je hobi, ljubav, igra, koja je prerasla u primarni posao u mom životu. Mislim da sam sretnica radi toga jer svaki dan radim samo ono što volim – zaključila je kreativka, a mi vas pozivamo da sve što radi pogledate na njenom
Facebooku i webu

Foto: Kristina Milićević – Fashion, event & baby photography

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:46