PROFIL

Upoznajte Ninu Ivanović iz brenda Maglla Home Decor

Dekoracije za dom koje se odlikuju jednostavnošću i modernim dizajnom. Ovaj mali kreativni obiteljski studio iz Lovrana za izradu unikatnih predmeta koristi se isključivo prirodnim materijalima

Prijavite se na D&D GRAND PRIX 2019. natječaj već DANAS! Pošaljite nam fotografije sobica vaših mališana i osvojite vrijedne nagrade!

Maglla je mali obiteljski kreativni studio, nastao spontano.

- Bili smo u potrazi za sitnicama za dom, koje bi svojim jednostavnim, modernim dizajnom, a prije svega praktičnošću uljepšale našu svakodnevicu. Nezadovoljni ponudom, dizajnom ili cijenom, odlučili smo ih napraviti sami. Dizajniranje i šivanje nisu nam struka, nego ispušni ventil - priča nam kreativna Nina Ivanović iz Lovrana.

Najveći je izbor stvari za dječje sobe: tu su šatori, ljuljačke, podloge za igru, vreće i kutije za spremanje igračaka i knjiga, ukrasne girlande i zmajevi, a novost su i rukom crtane zidne naljepnice, krpe od muslina, vješalice...

SESTRA I TATA

- Iza Maglle stojim ja, kao glavna šilica, moja sestra koja izrađuje drvene kutije i tata koji radi vješalice. Ideja iza svih naših proizvoda je da napravimo jedan multifunkcionalan, oku ugodan i praktičan proizvod: skoro svi imaju više mogućnosti uporabe. I to je misao vodilja - minimalizam kako u dizajnu tako i u količinama: raščistiti dom i imati nekoliko kvalitetnih proizvoda koje možemo seliti iz prostorije u prostoriju - objašnjava Nina.

Maglla Home Decor s vremenom je narastao u brend koji se sastoji od širokog asortimana proizvoda. Što se tiče stvari za dječje sobe, tu su: šatori, ljuljačke, podloge za igru, vreće i kutije za spremanje igračaka i knjiga, ukrasne girlande i zmajevi. Novost su i rukom crtane zidne naljepnice.

Za tekstilne stvari preferiraju lan, netretirani pamuk i muslin, za kutije i okvire drvo, za dekoracije vunu i filc, a za vješalice mesing i željezo

- Osim u dječjoj sobi, izuzev šatora i ljuljačke, svi se predmeti mogu koristiti i u glavnim prostorijama: krpe od muslina jednako su dobre za bebe, ali i u kuhinji, podloge za igru vole i psi i mačke, vješalice se mogu koristiti za knjige, ručnike, šalove, kravate... Radimo i drvene letvice za postere svih veličina, a vreće od lana mogu služiti kako bismo u njih sakrili predmete koje koristimo svakodnevno, ali ne želimo da budu vidljivi. Tako u njih možete pohraniti deke, jastuke, koristiti ih kao vaze ili za spremanje kruha. Ustvari imamo deset proizvoda, ali zvuči kao da ih je milijun - smije se kreativna Nina.

Od materijala najviše koriste lan, netretirani pamuk i muslin, za kutije i okvire drvo, vunu i filc za dekoracije, te mesing i željezo za vješalice.

- Od samog starta, kreiranja ideje, nabave materijala pa do izvedbe i na kraju slanja radimo sami, svojim rukama. Najteži je dio, ili najdugotrajniji, naći dizajn kojim smo zadovoljni. Teško je danas izmisliti nešto novo, ali zato težimo stvarima dati svoj pečat i prepoznatljivost. Nakon što napravimo par primjeraka i testiramo ih kod sebe, kreće predstavljanje proizvoda i izrada za prodaju. Neke stvari imamo gotove, ali većina ide po narudžbi jer nam je radni prostor limitiran. Sve naručeno izradimo i šaljemo za pet do sedam dana - objašnjava proces nastanka predmeta Nina Ivanović, a nas zanima kakvi su im planovi za budućnost.

SVIJETLA BUDUĆNOST

- Njih diktira tržište, a posljednjih nekoliko mjeseci sve više upita dobivamo baš za uređenje dječjih soba i stanova. Ljudima se sviđaju naš minimalizam i estetika, većinu proizvoda fotografiramo kod kuće pa često dobijemo upite kako ste obojali taj zid, gdje ste kupili taj komad... Obično je to pomoć oko odabira namještaja i boja te ocrtavanje zidova, koje odradimo s guštom. U svakom slučaju, veselimo se budućnosti Maglle - zaključila je Nina Ivanović, a mi vas pozivamo da sve što rade u Maglli pogledate na njihovoj Facebook stranici magllahomedecor i Instagram profilu @maglla.homedecor.

Foto: Matija Djanešić/Hanza Media, Maglla

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:39