PROFIL

Upoznajte talentiranu umjetnicu Jelenu iz brenda Eli’s Fantasy

Nakon što je ostala bez posla, ova kreativka odlučila je preuzeti stvari u svoje ruke i uroniti u obrtničke vode

INFO: ručno rađeni nakit i wall art
FACEBOOK: elisfantasynakit
INSTAGRAM: elis_fantasy
ETSY: Elisfantasy
KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 099 741 4360

- Ime mi je Jelena Brozović, donedavno Štimac. Završila sam Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, no okolnosti su me odvele u potpuno drugom smjeru. Moj hobi je postao moj posao zahvaljujući najviše ljubavi prema kreativnosti. Danas imam otvoren obrt za proizvodnju nakita i uživam u svakom radnom danu - svoju priču počinje talentirana umjetnica Jelena Brozović, čiji nas je nakit osvojio svojim divnim koloritom. Pitamo Jelenu kako je počela cijela priča s kreativom.

- Nakon što sam izgubila posao imala sam puno vremena za razmišljanje te mi je na pamet pala ideja da pokušam ostvariti nešto o čemu sam oduvijek maštala, a to je izrada nakita. Sve je počelo s jednim kistom i par akrilnih boja te nakon nekoliko godina pretvorilo se u posao od kojeg mogu živjeti i u kojem prvenstveno uživam - kaže.

WALL ART

Osim simpatičnih naušnica, lančića, broševa i drugih ukrasa, ova kreativka odnedavno oslikava drvene ploče koje transformira u “wall art”.

- S minijatura polako prelazim i na veće formate i sviđa mi se. Prvenstveno izrađujem nakit od drva jer je prirodan materijal te je nakit vrlo lagan, a opet dovoljno čvrst i podatan za moja eksperimentiranja s oblicima i bojama. Svako toliko istražim i neke druge materijale poput kože i špage. Trenutačno spremam novu kolekciju ogrlica od kože i drva - naglašava i dodaje kako nakit nastaje u nekoliko faza.

POZITIVA

- Prva faza je,ideja i skica. Nakon toga oblik crtam u vektorskom programu, a zatim se reže na laserskom stroju. Nakon toga ide lijepljenje, bojanje i iscrtavanje. Na kraju dolazi lakiranje, sušenje i spremanje u ambalažu - objašnjava Jelena, čiji nadimak je Eli, što je ujedno bila i ideja za ime brenda. Kreativka ističe da je njen primarni cilj stvarati nakit koji razveseljava ljude.

- Vjerujem da uložena pozitivna energija ima veliku ulogu u konačnom rezultatu i na kraju, naravno, u prodaji. Ja volim boje i uživam u njihovu kombiniranju. Na sajmovima moj štand je među najšarenijima i ljudi to očito vole - zaključila je.

Foto: Davor Žunić/Hanza Media, irma.jpg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:24