MADE IN CROATIA

Upoznajte Viki Vičić simpatičnu osnivačicu brenda Lefthanded

Ovih blagdana darujte torbe s čvrstim stavom

INFO: unikatne torbe brenda Lefthanded i ruksaci različitih dimenzija, oblika, boja i ilustracija
AUTOR: Viki Vičić
GDJE KUPITI? Facebook: Lefthanded

Svestrana, druželjubiva, otvorenog duha, umjetnička duša. To bi ukratko bio opis simpatične osnivačice brenda Lefthanded koji je u regiji, ali i šire postao sinonim za najbolji i najtraženiji modni dodatak. Upoznajte je!

Strast u poslu mi je gorivo u životu, a strast u životu mi je gorivo u poslu. Ne razgraničavam životne segmente ni vremenske dionice. Ne živim život na način: od 9 do 17 sam ozbiljna i odgovorna, a nakon 17 sati postajem opuštena i društvena - govori mi Viki Vičić, osnivačica brenda Lefthanded i kreativna dizajnerica u čije smo se neobične torbe zaljubili.

Neko vrijeme pratili smo je na Facebooku i bili uvjereni da je riječ o stranom brendu. Možete zamisliti kako smo se razveselili kada smo slučajno shvatili da je riječ o punokrvnom "Made in Croatia" proizvodu. Odmah smo dogovorili kavu s Viki kako bismo doznali sve o njezinu brendu koji je postao obavezan accessories svih onih kojima moda nije samo trend, nego im je stav.

Jasne žarke boje, geometrijski oblici, jednostavne forme i izjave, stripovi, pop art kultura, humor i malo sarkazma...To su odlike ovog superkreativnog domaćeg brenda

Kad su prve torbe ugledale svjetlo dana, trebalo je predstaviti proizvod i brendirati ga. Zaokružiti priču koju sam željela ispričati. Imala sam sreću što sam od početka imala viziju sto želim ovom pričom postići, što želim reći, poručiti, kako sve to treba izgledati, kojim pravcem želim ići. Još smo na početku, ali polako se krećemo prema željenom cilju - priča nam Viki dok oduševljeno razgledavamo njezine torbe, totalno drugačije i posebne, u nevjerojatno dobrim dimenzijama i modelima. Zanima nas odakle ime brendu, Lefthanded.

- Lefthanded jer sam ljevakinja. Ali ima tu i višeznačnosti. Naime, ako mogu, biram da idem lijevo, a i crteži su malo kao da su lijevom rukom nacrtani. Također, lijeva polutka je zadužena za kreativnost, a i volim više biti preostala (left), nego u pravu (right) - objašnjava nam i komentira kako su njezine torbe odraz njezine osobnosti i afiniteta.

- Ovaj brend spaja sve što volim. Jasne, žarke boje, geometrijske oblike, jednostavne forme i izjave, stripove, pop art kulturu, humor i pomalo sarkazam - smije se Viki i dodaje kako u poslu funkcionira prema formuli: boje - geometrija - misao. Voli iskoristiti trenutnu misao ili neki isječak iz komunikacije, ponekad neki iskaz u humornom obliku. Uvijek se, ističe, zalaže da tekst koji je važan dio njezinih torbi bude iz vlastite glave, a ne pretraživača. Kaže, bolje je i iskrenije.

Svoje torbe Viki uvijek samostalno ručno oslikava.

- Ne koristim se tipičnom slikarskom akrilnom tehnikom jer kroz praksu sam shvatila da postoje zamke, a tiču se materijala s kojima radiš. Tako sam se ograničila na isključivo jednu do dvije vrste boja. I točno određenu vrstu podloge. Zbog svojeg kemijskog sastava eko-koža je problematičnija površina od slikarskog platna. Uz to, treba imati na umu da nije isto imate li sliku na platnu na zidu ili na torbi koju nosite cijeli dan. Bilo je potrebno puno učiti i isprobavati, educirati se kod stručnjaka da bih došla do idealne tehnike - objašnjava.

U kolekciji torbi Viki ima svakakvih, od glomaznih ruksaka, manjih ruksaka, dnevnih torbi, večernjih torbi... Pitamo je koji model je najprodavaniji i najtraženiji.

- Mašta radi svašta. Kada mogu, težište prvo stavim na tekst. Prilagođen je osobi, kako je vidim, pa čak i intuitivno. Crtež na torbi prilagođen je poruci iz slike i boji pozadine. I svaki put stavljam novi crtež uz novi tekst, to je princip mojeg rada i tako nastaju ti najpopularniji crteži. Kod svakog crteža koji na taj način radim pažnja je na svakom detalju i svaki detalj ima svoj smisao. Zato je tako najbolje. Često me traže da izmiješam sliku iz jednog, tekst iz drugog, boju iz trećeg... Poštujem tuđu volju, no nisam oduševljena kad me to traže. Čim više slobode, to je bolji rezultat - ističe.

Glavna inspiracija kod izrade su joj boje, životne priče, priroda, smijeh, funkcionalnost, minimalizam, dizajn... Ma dugačak je niz.

- Volim probijati granice pravila i zakonitosti pa mogu reći da me i to inspirira. Najviše me vesele hrabri iskoraci neke osobe, mimo svih pravila. Ono što želim poručiti svojim radom jest samo neka je mimo pravila te, primjerice, torbom istaknuti nečiju osobnost. To mi je vrh - tvrdi Viki te dodaje da već neko vrijeme dobiva ponude za svoj rad iz inozemstva. Ako bude sve po planu, kaže, rado bi proširila biznis s torbama i izvan granica Hrvatske.

Za kraj, pitali smo Viki što je za nju modni trend.

- Volim hrabre osobenjake. Volim kada je njihov karakter i duša u prvom planu. Autentičnost je divna i nadam se da ću je viđati sve više - odlučno zaključuje. Ako imate dragu osobu u kojoj ste prepoznali ovaj opis, Vikine torbe možda su pravi dar za nju. Sve ih možete pogledati na Facebooku: Lefthanded.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:29