8 zanosnih mirisa

Uradi sam božićni mirisi za dom

 

Svaki dom ima jedinstveni miris koji pomaže stvoriti pravu kućnu atmosferu i kojeg često nismo svjesni, ali ga ipak prepoznajemo kada ga osjetimo. On može biti jednostavan i podsjećati na vašu najdražu mirisnu svijeću koju redovito palite ili pak oprano rublje i omiljeni omekšivač, ali može biti i malo manje privlačan, pogotovo ako imate kućne ljubimce ili ste jučer zaboravili odnijeti smeće. Tijekom blagdana, kada sve više vremena provodimo u okružju svog doma i često imamo goste, želimo da naš dom odiše pravom blagdanskom atmosferom i posebno nam je važno da naš dom ugodno miriši. Kako biste to postigli, prvi korak koji svakako morate učiniti jest temeljito čišćenje prostora jer je to ipak najbolji način da ga osvježite. Potom možete primijeniti jednu od ovih zabavnih metoda kako biste mu podarili posebnu božićnu aromu!

Blagdansko raspoloženje svakako će pospješiti miris borova i češera pa izradite svijeću od soje i eteričnih ulja koja će ispuštati taj lijepi miris! Saznajte kako na poveznici.

Grane eukaliptusa izgledat će fantastično u vašem interijeru, a pritom će ispuštati ugodan i svjež miris. Svoje grane možete nabaviti na zagrebačkoj Zelenoj tržnici, a potom ih rasporedite po kući.

Osvježavajući sprej za prostoriju koji ste sami izradili izvrsni je način kako izbjeći umjetne dodatke koji se često mogu pronaći u kupovnim primjercima. Kada život u vrijeme blagdana postane previše kaotičan prostor pošpricajte opuštajućim mirisnim sprejem koji ste izradili na ovaj način.

Svoj ormar možete pretvoriti u pravu mirisnu oazu tako što ćete u ladice i među stvari na police postaviti vrećice koje ste napunili lavandom i listićima eukaliptusa. Osvježite svoj prostor prateći upute s poveznice.

Uljni difuzeri dugo traju i nezahtjevan su način kako u svoj dom možete unijeti željeni miris, ali su pritom često i prilično skupi. Zašto ne biste izradili vlastitu verziju koja će vam trajati čak i kad blagdani prođu? Evo kako.

Mirisni češeri u isto vrijeme su odličan dekorativni detalj i zabavan način kako u svoj dom unijeti mirisne note iz prirode u tri jednostavna koraka. Saznajte koji su na poveznici!

Vaše drvce i interijer mogu predivno mirisati ako ih okitite ukrasima od sode bikarbone koje ste poboljšali eteričnim uljima. Da, ukrasi od sode doista postoje, a evo kako ih izraditi.

Potpourri koji ste prokuhali na štednjaku idealan je način kako u svoj dom unijeti čaroban miris naranči, ružmarina, cimeta i drugih finih začina taman prije nego vam gosti pokucaju na vrata! Kako izraditi svoj blagdanski miks saznajte na linku.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:06