Puno stila na malo kvadrata

Uređenje male blagovaonice

Uvijek nam dobro dođu nove ideje kako urediti svoj mali prostor doma, što naravno uključuje i prostor u kojem dijelimo obroke sa svojim najbližima. Uređenje blagovaonice koja zauzima tek par kvadrata može biti izvedeno s puno stila i karaktera unatoč tome što zapravo imamo malo mjesta na raspolaganju.

Herz & Blut

Planete Deco

Budući da je potrebno ograničiti količinu namještaja i upotrijebiti rješenja koja se mogu prilagođavati našim potrebama, važno je obratiti pozornost prilikom odabira stola i stolica te nabaviti primjerke koji se mogu rasklapati i slagati u nove oblike kako nam broj gostiju raste. Jednostavni sklopivi stol koji možete smjestiti u kut kuhinje ili dnevne sobe elegantno je rješenje za manjak prostora neovisno koristi li ga mala obitelj ili cijela grupica prijatelja. Pogledajte sedam odličnih primjera malih blagovaonica i po uzoru na njih stvorite vlastiti kutak za uživanje u hrani.

Sheer Luxe

Francuski šik

U neutralni prostor s bijelim zidovima dodajte malo boje odabirom stolica pastelne boje. Uskladite potom sa svojim odabirom jednostavne detalje poput vaza i šarenih zdjelica te ga osvježite i delikatnim cvijećem.

Kristofer Johnsson

Elegantna večer

Za malo i profinjeno okupljanje odaberite klasične crne stolice koje ćete smjestiti oko stola iste boje. Prostor dodatno definirajte galerijom slika u neutralnim bojama i s pokojim apstraktnim crtežem, a neka rasvjeta bude minimalistička kako biste u prostoru stvorili urbanu atmosferu.

Daily Dream Decor

Umjetničko šarenilo

Savršena kombinacija za umjetnički nastrojene pojedince koji vole šarenilo i veselje boja bijela je osnova ukrašena različitim snažnim uzorcima. Odaberite zavjese zanimljivog dizajna i dodajte ih prostoru svoje blagovaonice. Stvorite kontrast u tom kutku bijelim namještajem, odabirom upečatljivih umjetničkih djela, jastučićima različitih uzoraka i šarenim biljkama.

Stadshem

Neutralna zona

Jednostavan i lijep, ovaj jednostavan raspored predstavlja idealan kutak minimalistički uređenog doma. Stol koji se može rastvoriti te dvije elegantne stolice čine ovaj prostor funkcionalnim i praktičnim. Kako biste ovakvu scenu dodatno ukrasili, odaberite cvijeće za stol, elegantnu lampu i neku sliku koja će zaokružiti uređenje.

Planete Deco

Sjajni detalji

Crna boja stola i stolica stvara dramatičnu osnovu minimalističkog uređenja koje je potom dorađeno zlatnim detaljima te predivnom galerijom slika.

Taste of Africa

Romantika

Drveni stol na rasklapanje odlično će izgledati uz dvije klasične stolice u drugoj boji, a romantiku će vam pomoći stvoriti raskošno cvijeće u vazi. Uparite cvijeće sa simpatičnim slikama na zidu i raznobojnim knjigama na polici koju ste smjestili iznad stola. Nemojte zaboraviti i na lijepu rasvjetu te profinjene čaše za vino i vaš je kutak spreman za romantičnu večeru.

Stadshem

Kreativno i zabavno

Odaberite stolice različitih stilova i dodajte ih klasičnom drvenom stolu. Umjesto galerije na zidu objesite različite fotografije, a raspoloženje ćete podići na višu razinu zabavnom visilicom i svijećnjakom na stolu.

Izvor: Daily Dream Decor

Izdvajamo

Iz drugih medija